Söndag

Då var dena helg i stort sätt slut. Den har flutit förbi rellativt snabbt trots allt. Fredagen spenderades i Ockelbo tillsammans med en av de tre kvinnorna jag är assistent till. Det var en varm eftermiddag men mycket trevlig. Jag fyndade en handväska, tunika samt grillgaller. Nöjd med dagen. Sprang även på pappa och mamma som också hade hittat dit. Kvällen var lugn, spenderades framför tv´n.

Lördagen jobbade jag till 12 och därefter tog jag bilen och for hem till Bollnäs, mamma lockade med fika, middag och sälskap i några timmar. Blev en hundpromenad i skogen till en liten strand där pappa och myra kunde bada. Efter det for jag tillbaka, var hemma här igen vid 22. Skönt att slippa vara ensammen en dag. Ensamheten är jag inte riktigt förtjust i men det går ann om det blir sällan.

Jobbade även idag till 12, kom hem satte mig i sloen med Astrid och en skål glass med jordgubbar. Mums! Jag spenderar nog kvällen framför tv´n med en film innan det är dags att lägga sig för att ta sig upp i morgon vid 06. 

Nu ska jag göra iordning en kyckling och currybagguette. :)

Ensam hemma

Nu är jag ensam hemma i några dagar, tråkigt men jag jobbar ju så det går bra. Det är tur jag har katterna och pappas bil som han lånade ut till mig i helgen. I dag åkte jag ut till Valbo för att dels köpa kattmat men också för att shoppa lite. Behöver lite kläder som jag kan jobba i då jag inte har arbetskläder. Införskaffde mig några capribyxor samt tshirts. Nöjd. efter Valbo åkte jag in till stan för att fortsätta mitt shoppande, åt en mjukglass innan jag for till ica maxi och ahndlade lite. SDärefter åkte jag hem. Med lite godis och en tidning i handen gick jag ut på gräsmattan med Astrid, ingen blir gladare än henne när hon får komma ut!

Har precis ätiti middag, sallad och kycklingklubba med chili-curry dressing! Gott, trots att jag var ensam.

I morgon är det jobb mellan 05-07 och 12-17, lördagen bjuder på jobb mellan 8-12 och sönddagen likaså. Blir en lugn helg, förhoppningsvis kan jag arbeta lite på solbrännan som aldrig verkar innfinna sig.

Ingen lön denna månad, får klara mig ända till 27 juli. Känns lite tråkigt, men det får så lov att gå ändå, tänk så glad jag blir i juli då lönen äntligen sitter på kontot!! Wihoo!!

Nu ska jag koppla av till lite tv. Sedan blir det sängen, runt 22.00 ska jag sova, annars orkar jag inte upp...

Kram!

Dagen efter Midsommarafton!

Kvällen i går var förhållandevis lugn, vi var hemma med grannen. Gjorde trerättersmiddag, mkt gott. Till förrätt Tunnbrödsrullar med pinjenötter och luffttorkad skinka, huvudrätt grillad flintastek med ugnsbakad färskpotatis, zuccini, ruccola och fetaost, efterrätt hemgjord rabarbeerpaj med vaniljsås. senare under kvällen bjöds det på vindruvor, ost och kex.

Dagen i dag började under sen förmiddag, en lugn och slö dag hittills. jag ska ta mig en provtur med moppen senare i kväll för att se så jag kommer till och från jobbet på måndag samt att se hur lång tid det tar. Har jag tur får ajg sovmorogn!! Det är inte helt fel då jag börjar kl 05.00!

I morgon åker jag hem över dagen, mamma fyller år på måndag så då firar vi henne nu i helgen. sen har jag en vecka som består av jobb, måndag, tisdag, fredag, lördag och söndag. Skönt med två lediga dagar mitt i veckan, hoppas på fint väder med sol!

Att det alltid ska vara så svårt att komma på vad man ska äta till middag, det var enkelt förr när mamma alltid bestämde och vi åt. Hihi. Nu känns allt så tråkigt bara, köttbullar, korv, pasta, potatis.... Inte sugen på något alls! Det blir till att brainstorma ordentligt.

Allt verkar vara bra med Sally nu iaf, 5 dagar har avföringen varit helt normal till konsistens och utan blod! Nu är hennes specialmat slut så vi köpte Royal canins torrfoder för kännslig mage och ska ringa veterinären i veckan för att höra att det är ok eller om de har något annat förslag. Hoppas bara att detta är slutet på hennes problem!


Då var det Torsdag

En vecka sedan jag skrev sista tentan och jag vet ännu inte om jag klarat mig eller måste göra om den till augusti. Någon spänning mste det ju finnas kvar i tillvaron, eller hur?!

Jobbar och sliter, det känns på att jag cyklade totalt 4 mil i går, i regn  dessutom! Haha, jag såg ut som en smurf i mitt nyinköpta blåa regnställ!! Men måste säga att det fungerar mkt bra, jag är torr och det släpper ut fukt och svett. Nöjd.

I morgon kommer pappa och mamma och hälsar på, ska bli kul, var längesedan de var hit nu. Då har de förhoppningsvis med sig moppen också, så jag slipper cykla om mornarna. Så i helgen har Marcus jobb för att se så allt står rätt till med den så han vågar släppa iväg mig. hihi. I kväll kommer han hem, ska bli skönt, jag är inte mycket för att vara ensam, en dag eller två kan vara skönt, men som oftast är det inte roligt. Jag har så svårt att ta för mig när jag är själv, vill inte äta, det smakar inte. Kan lika gärna ta smörgås och vatten.

Med Sally kämpar vi på, bättre konsistens på avföringen och inget blod heller. Jag ska ringa veterinären i morgon för att se hur vi ska gå vidare, om vi kan gå tillbaka till vanlig mat som står framme under dagarna eller om vi ska köpa ett lite dyrare märke av torrfoder för kännslig mage eller om hon ska fortsätta med Lactulos några ml /dag. Det är så mycket funderingar, vill ju att hon ska må bra och vara utan blod i avföringen.

I helgen som var fixade Marcus min dator, nu fungerar Å, Ä och Ö. Känns så skönt. Istället för Linux har jag nu lite enklare och med lättförstådda Windows XP ist. Måste säga att det blev mkt bättre! Nu kan jag har kort som skrivbordsunderlägg och ändra inställningar själv utan att skrika på Marcus hela tiden! Hihi. Jag har tur som har en datorintresserad och bilkunnig sambo!!

Hittills i dag har jag diskat och plockat undan lite här hemma så vi inte har så mkt att ställa i ordning i morgon innan finbesöket kommer. Ska försöka hinna med att handla en sväng också, jag får ta mig en kortare tupplur i morgon. Jobbar för den delen bara mellan 05- 07.00 så det könns skönt, och då ska jag nog kunna ta bilen! Skönt! Det betyder att jag får sovmorgon!! En hel halvtimme kan jag nog ställa fram alarmet!  Jag har lite småfix att göra innan Hem till gården börjar, hihi. Det tittade alltid mamma på när jag var liten, varje dag när man kom hem från skolan tittade hon på det och fikade! Så mysigt.

Jag behöver inte cykla förrän 14.10 i dag, skönt desto längre hinner jag kolla på tv!! (hihi)

Ny vecka

Då har jag börjat min jobbvecka med introduktion i går och i dag. Det känns bra, har varit bortskämd med att åka bil på mornarna, men det blir det slut med nu när Marcuus åkte hem i dag. I morgonbitti kliver jag upp 03.30 och hoppar upp på cykeln 04.00 för att cykla en mil till den brukare jag är assistent till. Känns lite jobbigt just nu men när jag väl sitter på sadeln känns det nog bättre. Jobbar 05.00-07.00 och 13.00 - 17.00. Mycket dag över till annat.

 morgon är det besiktning för bilen, hoppas det går bra. Till helgen kommer pappa och mamma för att hälsa på, det var längesedan nu. De tar även med sig moppen, så jag kan åka på den till jobbet och slippa cykla på morgonen. Det blir nog bra, kom fram till att det var 3 år sedan jag körde moppe sist. Hihi.

Ute lyser solen så jag borde gå ut och lapa i mig lite ljus medan jag kan!! Nu håller jag tummen på att det inte regnar något fram till fredag, då blir det inte roligt att cykla. Men som tur är har jag köpt ett regnställ så jag inte kan skylla på något när jag ska cykla.

Tenta-Torsdag

Det stormar och regnar ute!

I dag är det tenta mellan 15-20, segt och mkt att komma ihåg så vi får se vad det blir med det! Hihi, något less nu såhär mot slutet. Skönt med en ledig helg för jobbet börjar på måndag, något tidigare än jag trott, så skönt att få lite pngar i juli också!! :) Då kanske jag överlever denna sommmar också!

har pluggat hela veckan, till och från. Mest pausat och fikat! Marcus är och skriver tenta nu. Hoppas det går bra för honom.

Köket och badrummet är så fräscht nu sedan vi färgade om kakelfogarna, så ljust! Badrummet ser ännu trevligare ut nu då vi i går fick ny toalettstol, den gamla spolade inte som den skulle så igår kom vaktmästarna med en ny!! :)

Jag får panik över hur allt ser ut om ett år, vart ska vi bo? Har jag något jobb? Har Marcus något jobb? Hur ska jag hinna med allt?? Vid samma tid nästa år är jag färdigutbildad sjuksköterska och ska inte gå mer i skolan, skolan som varit mitt liv sedan jag gick i förskolan, jag har aldrig gjort något annat! Usch, det är läskigt och så nära... Tiden går för fort!

Nu ska jag fortsätta min paus med att titta på Våra bästa år!

Sedan blir det tidig middag, tenta och mys på Subway med Tessan för att fira att det är sommar!!

RSS 2.0