Torsdag.

Grått och tråkigt väder, några regnskurar.

Då har jag äntligen gjort klart det sista patientfallet inför det sista seminariet innan sommaren här här. Känns så skönt! Torsdag nästa vecka är det tenta, det är bara att sätta igång att plugga till den, trots att det känns tungt.

Var med Sally till veterinären i tidsdags. Hon har börjar bajsa blod igen. Denna gång blev det provtagning och rtg av buken. Veterinären skulle ringa upp när de fått alla provsvar så vi vet vilken typ av beh. som skall sättas in. Så tråkigt att hon inte mår bra, vill ju inte att hon ska vara sjuk. Katterna är ju som våra barn...

Till helgen åker vi hem, morsdag på söndag samt att Marcus mamma fyller år! Grattis, grattis! Ska bli kul att träffa Arvid igen, Marcus systerson.

Nu väntar jag på att klockan ska närma sig 12.20 så jag kan gå ut och möta upp Tessan. Grattis till dig gumman i förskott!!!

Måndag (igen)

Soligt och varmt ute! Så skönt.

Klev upp kl 7.30 i morse för att hinna med att ge Sally antibiotikatabletten med Marcus innan han åkte till skolan. Jag själb börjar vid 13.00 i dag. Struntade i föreläsningen på förmiddagen och pluggade lite inför seminarierna som börjar nästa vecka. Tessan hämtar upp mig till 12.00 så hinner vi fika innan föreläsningen om Global Medcin börjar.

Helgen har varit lugn, men vi har  haft fullt upp. I fredags bar det av ut till Valbo och Distrikstveterinärerna med Sally. Hon har haft blod i avföringen i en vecka. Väl där undersökte de henne och kom fram till att hon vara lite uttorkad, h ade lite feber. Blodet i avföringen kan bero på stress men också massa andra sjukdomar. Veterinären vätskade upp henne, gav s.c injektion med antibiotika som skall verka mot bakteriella infektioner (vi fick tabl för en 10dagars kur). Vi valde därefter att börja med att ändra kosten, dietmat står nu på schemat (en säck på 2 kg kostar 300 kr!!). Vi avvaktar till mitten på denna vecka och om blodet har försvunnit. Trogligen mår hon bra nu, inget blod i bajsen över helgen! Så skönt.

Lördagen for vi till Bollnäs för att fira min syster som fyllde år. Där stannade vi hela dagen åt tårta och grillade flintastek. :). Sedan for vi tillbaka till Skutskär för att förbereda oss för Gävle Crusingen. Vi och grannarna tog bussen in och hade det mysigt. Vi var inte hemma förrän klockan var 02.00.

Söndagen hade jag lovat bort mig till Anna Krigh, hudvårdskonsulent på Mary Kay. Hon behövde en modell att sminka för sin vidareutbildningsskull. Jag ställde upp. I två tim. blev jag sminkad, en festmakeup. mysigt och roligt var det då jag inte alls kan sminka mig för fem öre. Så det var nog första och sita gången jag såg ut sådär! hihi. Sen var söndagen lugn, mot kvällen tog vi fram utemöblerna och städade ihop lite på gården. mattan vi fick av mamma passade jätte bra! Skönt med en matta att gå på ist för stenplattorna. Tack tack. Marcus gjorde ett bra val ändå. (det var han som ville ha mattan) :).

under eftermiddagen ska jag fortsätta i pluggandetas tecken (om jag orkar) annars blir det Cityakuten och sedan sängen.

Ska in till skolan i morgon till kl 9.00 för att göra ett grupparbete. Det blir nog bra.

Ledigdag

Lite grått men ändock ljust ute och inget regn hittills.

I dag är jag ledig från skolan, det var kursstart i går. Det blir en intensiv kurs på 4 veckor innan sommaren kommer. Ska bli intressant. Samtidigt känns det skönt att vara tillbaka på skolan efter hela 15 v praktik. Det känns som om jag borde putsa fönstrena i dag men jag hittar nog på något annat. Det går mycket snabbare om man är två så jag ska övertala Marcus att hjälpa mig till helgen kanske (det är ju trotts allt jag som putsat dom själv, alla gånger).

Vi får se om jag åker hem i helgen, lillasyster fyller 16 år på söndag. Grattis! .

Det är så lugnt och tyst hemma när det är gråa och regninga dagar... Annars när det är fina och soliga dagar har vi Astrid som går runt och skriker dagarna i ända! Så nu passar jag på att njuta av lugnet när båda katterna sover!

Undra vad vi ska äta i dag, känner mig sugen på kyckling, Marcus hittade ett recept på örtkyckling, ska SMSa honom och se om de kan handla på väg hem från skolan. :)

RSS 2.0