Helgen

Jag och Marcus har haft en rejäl idé-torka när det gäller middags mat. Jag hittade ett recept i torsdags i Citygrossreklamblad. En pastasås med baconost, tomater och sockerärtor. Glada blev vi och beslöt oss för att testa. Resultatet blev såhär:


Under tillagning i stekpannan, här kommer en bild på hur gott det ser ut på tallriken med fullkornsspaghetti

Och jag kan bara meddela att det INTE var gott alls! Blä vilken äcklig mat! Vi kom på att vi hade lite köttfärssås i frysen så det värmde vi i micron och åt till de kvarvarande spaghettisarna. Men vad vi inte visste var att även köttfärssåsen var ett försök till att hitta på något nytt, den var heller inte  god... Haha. Men vi blev något sånär mätta iaf. Kvällen smög sig på och vi blev allt hungrigare. Det slutade med att vi beställde en Pizza från Staffans... Så bra går det för oss med mat och middag!

Fredagen spenderades hemma, tog det lugnt och plockade ihop lite inför lördagens besök. Och som vanligt i brist på matförslag åkte vi till Gårdskär China/Thai och beställde kinamat som vi tog med hem och åt framför tv´n till IDOL. 

Min mat med kyckling &curry till vänster och Marcus kyckling med cashewnötter till höger, riktigt gott!!!


Svärföräldrarna dök upp kl 8.00 på lördagsmorgonen, Marcus och Roger fortsatte ner mot Sthlm medan jag och Maily blev kvar här. Vi åkte ut till Valbo och blev där hela dagen, svängde in på ÖB innan vi åkte hem. Hade en trevlig dag, fyndade inte allt för mkt, en kofta och lite annat smått.

Söndagen började lugnt men sen kom vi på att det var dags att röjja upp lite ute i trädgården. Vi åkte in mot Ica Maxi och blomsterlandet i jakt på ljung. Sprang även in på DinSko, hittade ett par jättesnygga skor! ¨

Är så himla nöjd med dessa snyggingar!! :D

Efter att det var gjort återgick vi till ljung-letandet. Hittade innen på blomsterlandet stora fina Erica-ljung, de var på "rea" så vi köpte 6 st. Hittade en liten en inne på Ica också som fick följa med hem. Resten av dagen var vi ute, Marcus klippte gräset och jag planeterade blommor. Vi rensade även ur landen så nu är det höstfint här!





Och jag tror att Astrid har hittat sin favoritplats här hemma sedan akvariumet försvann...



PÅ Marcus dator! hihi. Det blir ju varmt och skönt åt henne där, sen att hon är mitt i vägen bryr hon sig inte om!

Idag är Marcus på skolan och jag är hemma och försöker plugga. Ska få ihop max 2 A4 sidor med skit om vetenskapstraditioner. Åh, vilken tur jag har! haha. Ska försöka bli klar i dag så skiten är gjord!

Raggarsockor

Åh, jag vet inte hur många par raggsockor jag har! Det har blivit så att jag har samlat på mig några under åren. Alla är från Erikshjälpen, det är kvinnorna i kvinnofängelset i Riga som stickar raggsockor. Pengarna för sockorna går oavkortat till dem! Känns så kul att stödja kvinnorna där. De jag myser i idag är dessa rosa.



Det är så mysigt att sjava omkring hemma i raggsockor! Har pluggat lite lätt i dag också, tittat lite på alla frågor och försöker komma ihåg lite viktigheter. Mitt i plugget kom det en missa som inte var så glad att jag pluggade



Så efter påhälsningen av Astrid blev det inget mer pluggande för min del! Samtidigt hade Sally det väldigt roligt med min tomma tablettask Salta katten (passade ganska bra hihi).



I helgen åker Marcus och hans pappa ner till Sthlm med ett flyttlass till Martin. JAg blir hemma och kanske komme svärmor hit så vi får se vad vi hittar på. Kanske åker in till Valbo och kikar lite. Beror lite på väder och så. Kul iaf.

Pengar ramlar det in på fredag, både lön och CSN. Hihi. Känns skönt med lönen så jag kan fylla  på det gapande sparkontot lite. Kan vara bra att ha lite extra pengar där, utifall. :) Är in hela tiden på pandoras hemsida och kikar om det kommer några höstnyheter. De har så mkt fint!! www.pandorashop.se

Nu ska jag nog ringa mamma och prata bort en stund! Hihi.

Grattis i efterskott!

Det blev en långhelg i Bollnäs/Edsbyn. Åkte till Bollnäs redan på torsdagen, skönt att komma hem. Under fredagen firade vi vi Bollnäs Marcus som fyllde 23! Grattis till dig i efterskott gubben! Av mig fick han ett nytt tangentbord sen fick han en termos, en bricka och en påse Riesen! hihi. Middagen avnjöts på Roma, en italiensk restaurang i Bollnäs. Vi ställde oss upp och sjöng under massa skratt, undrar om om ens hörde någon sång! Därefter begav vi oss till Edsbyn för att sependera restenande helg där.

Lördagen firade vi Marcus igen, passade även på att fira Marcus bror som fyller år till helgen. Passade på att mysa lite extra med Arvid, Marcus systerson. HAn växer så fort men han lkunde ha de två bodysarna som vi köpt! :) Marcus gömde sig i garaget en hel del. På söndag kom även farmor för att gratta och det är så kul att träffa henne också! Sen mot kvällningen begav vi oss hemöver, så skönt att komma hem till vårat hem! Katterna blev som vanligt riktigt glada när vi klev innanför dörren!  Tack till alla för en riktigt bra helg!!

Måndagen spenderades hemma med näsan i plugget. Har en muntlig tenta på fredag så det gäller att läsa på lite. När Marcus kom hem var vi båda sugna på att gå på bio, Flickan som lekte med elden. Så han hann bara vara hemma i 30 min sen åkte vi på bio! Riktigt bra film!! Åh, nu längtar jag till sista delen bara! Och jag osm inte ens brukat tycka om svenska filmer! Efter filmen gick vi till Subway och köpte med oss en varsin kycklingbaguette hem! Blev lite mys i soffan framför tvn.

Tisadagen var både jag och Marcus lediga, passade på att fylla på kylskåpet och frysen lite. Till kvällen kom våra grannar för att fira Marcus,vi hade gjort en aftereight kladdkaka! Mmmm, så gott det var!  Efter det blev det Idol. Alla de jag gillade gick vidare!

Dagen idag spenderas med näsan i böckerna, har nog koll på det mesta så det kommer nog gå bra på fredag.

Nu är det inte långt kvar till jag fyller år, har bokat in 24/10 för firande med min familj och 25/10 med svärföräldrarna, skönt att ha allt gjort på en helg!

Min minsta lillasyster har ju börjat på Hotell och Restaurangprogrammet och vi köpte hemgjord svartvinbärssaft av de! Åh så god den är!! Marcus köpte även två matlådor där så han får något att äta i veckan då vi inte har någon fantasi för fem öre att laga mat.

Vi försöker göra apelsinsaft enligt ett recept som Marcus fick när han gick i femman, hihi. Vatten, apelsinskal, socker och citronsyra. Hoppas det blir bra.

Nu ska jag nog återgå till mina studier så jag får kvällen ledig! Hihi, det gäller att lägga upp det smart! Det värsta jag vet är att plugga på kvällar och helger, försöker alltid att plugga undan på dagtid så det är klart!

Ny frisyr

Nu har jag gjort en höständring, var till Sotlugg & Linlugg i går och klippte + färgade håret. Här kommer både före och efter bilder.



Ett kort inlägg, men nu ska jag och Marcus cykla en sväng ut till piren i skutskär och beundra de nya vindkraftverken vi fått! :)

Fredagskul!

Hittade ett Roligt "test" så nu blir det lite fredagsunderhållning!:

1. Ta fram din mobil
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

Fråga 1 - första meningen i första sms:et

Fråga 2 - första meningen i sjätte sms:et

Fråga 3 - första meningen i tolfte sms:et

Fråga 4 - första meningen i 18 sms:et

Fråga 5 -första meningen i 24 sms:et

Fråga 6 -första meningen i 30 sms:et

Fråga 7 -första meningen i 36 sms:et

Fråga 8 -första meningen i 42 sms:et

Fråga 9 -första meningen i 48 sms:et

 

Detta är  mina svar!!

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- Japp

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Jag vet inte hur länge än

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
-Du har fått ett mms från 070....

4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
- Åh, det var ju synd.

5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- Vad fort de går åt då!

6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
- Ja, det måste ju vara så.


7 Vad vill du höra mest av allt?
- Okey, vad tråkigt

8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?
- Dom sover nästan

9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
- Hoppas du sover gott gumman.

 

 

Marcus testade också och här är hans svar.

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- Tror du man står ut med 140?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Det är spännande, jag plockar bort saker jag inte ens vet vad det är

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
- Okey, låter det illa oxå eller?

4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
- Vet inte 20kr kostade dem

5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- Ja, elle de är en lapp som man får i bollnäs och sen går man in och visar den när man ska betala

6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
- Ja det såg ut som en kamourflerad stridsvagn


7 Vad vill du höra mest av allt?
- Tur man har det

8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?
- Jag med, så immade hela framrutan igen när jag skulle köra bilen till carporten.

9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
- Haha, jättepinnarna åkte förbi

 

Haha, det var lite roligt, vissa meningar passade så bra in!! Hihi


Långsam vecka

Denna vecka känns som en evighet! Var till skolan två timmar i måndags sen har jag och Tessan pluggat på varsitt håll för att träffas i dag och gå igenom det sista på arbetet. Det känns så bra nu! Vi är duktiga!

Bion i fredags - Inglorious Bastards- var oerhört bra! Jag har verkligen väntat på denna typ av "hitlerfilm", utan att avslöja för mycket kan jag säga att judarna äntligen får lite revanch! Lördagen jobbade jag hela dagen, vi var till Furuvik på kommunal-dagen, galet mycket folk! En rolig dag, skönt att komma ut en sväng. Det är ju inte dumt att tjäna lite pengar också! :)

Söndagen åkte vi till Högbobruk och den Internationella hundutställningen för att ge Snökas och mammas Mack lite stöd! Var en fin dag, verligen skönt att vara ute! Mack fick en 1:a och tog en 3dje placering. En stor gul rosett kom de hem med. På vägen hem svängde vi in på Max och åt god hamburgare!! En lugn helg men ändå har vi fått mycket gjort!

Marcus fyller snart år och äntligen har jag köpt något till honom (kan inte säga vad det är här!) men känns som att jag ska försöka hitta på något mer, ska ta en sväng på stan på fredag så får vi se vad jag hittar på! 1 vecka efter marcus fyller hans bror år, några dagar efter det fyller Linda år, några dagar efter det blir svärfar 60 år, två veckor efter det fyller jag år och däremellan fyller även kusiner och vänner år! Så här blir det varje höst, vi blir totalt less på allt som heter tårta!! Haha, mycket födelsedagsfirande framöver med andra ord!
(Mamma se till att ni kommer ihåg Robin och Isabelle!!!)

Jag har lite funderingar som jag försöker lösa
1. är så sjukt sugen på en Samsung U600 igen (inte riktigt nöjd med den jag har nu) hittat några på Blocket och mailar för fullt...
2. tandblekning, i Bollnäs eller i Gävle? Gör jag det i Gävle tjänar jag nästan 1000 kr. Men i Bollnäs har jag fått en tjej rekomenderad för att hon är så duktig.
3. Klippa och färga håret... När? Hur? Det går ju inte att klippa håret längre så det kan ju bara bli kortare.
4. så sugen på att beställa allt möjligt och att shoppa!
Inte speciellt världsliga problem men de ligger där och gnager ändå!

Åh, mamma messade mig i förrgår och frågade om jag tänkt på att det nu är tre år sedan mormor gick bort. Jag måste ha kännt på mig något då jag la ut bilden på både min mormor och farmor. Usch vad tiden går fort! Det känns inte roligt alls! Tänker på morfar som är alldeles ensam. Jag och mamma får ta och boka en helg snart så vi kan hälsa på honom lite!



En liten bild på de båda kommande födelsedagsbarnen. :)



Här är Sally och Astrid inte gamla, de är hemma hos mamma och pappa. Tänk vad de har växt, 2,5 år är de nu! Det skulle vara så otroligt tomt att inte ha de i våra liv, de är våra bäbisar!!

Helg!

Bjuder på lite bilder idag!



Mamma och pappas nya hund Mack, namnet bara åkar passa väldigt bra ihop med den andra hundens namn, Myra... Hihi. Det är en riktig liten kelgris!




Fina strumpor som jag fick av mamma när jag var hem förra helgen! De används för fullt nu på kyliga höstkvällar!!



Nu när det blivit höst har min Ipomea fått för sig att blomma, flera knoppar på väg också! De är så fina!




När vi var hemma hos morfar i somras kollade vi på gamla kort, hittade då ett på min mormor och min farmor tillsammans. Det är precis såhär jag minns dem! De ser så glada och bekymmerslösa ut!
*********************************************************************************************

I veckan impulshyrde Marcus filmen Män som hatar kvinnor. Jag måste säga att jag mer eller mindre hatar svenska filmer. På min topplista över bästa svenska film ligger Kopps! (haha) Jag blev verkligen glatt överraskad över hur bra denna film verkligen var! Jag mådde så illa att jag kunde gått och kräkts!  En hemsk film men riktigt värd att se! Ska bli kul att se om de följande två är lika bra!

Vi är så nöjda med den "nya" soffan, det nästan som att den är skönare och mer inbjudande nu i grå klädsel!

I kväll blir det bio, Inglorious Bastards en film av Quentin Tarantino, ska bli kul att se den, gillar andravärldskriget-filmer så denna kan nog möta mina förväntningar!  Vi åker in tidigar så jag hinner göra en repa på stan! Hoppas jag hittar ngt roligt!!

Jag och Tessan blev igår klara med arbetet vi skrivit på! Känns hur skönt som helst! Ska bli kul att se vilken respons vi får på det och om detkrävs några större ändringar! Vi är duktiga!! När vi träffades igår blev vi båda lite sugna på att gå en massagekurs på Medborgarskolan, det vore rolgit att lära sig! Sen är jag också sugen på attt lära mig akupunktur! Åh, nu är det mycket som vorre kul! Bara för att jag slutar skolan betyder det inte att jag kommer sluta plugga och gå kurser för att lära mig mer!!  :) Lärandet är förevigt!

*Lycka till till Snökas som ställer ut Mack på söndag! hoppas det går bra!! *

En ny soffa

Idag var det skolan till ca 11.00, en värdelös förmiddag och det känns som att vi nu går första året igen ist för sista!

När jag kom hem åkte jag och Marcus till valbo, kikade in på nya MediaMarkt somm öppnade i torsdags. Inget speciellt, gick därifrån med en febertermometer och ett batteri. Fortsatte in på Köpis och kikade runt i affärerna, fyndade inget alls. Trodde jag var på shoppinghumör men icke sa nicke! In på IKEA där vi plötsligt blev jättehungriga och åt varsinn Kotlettrad med bea och rattatuille (tom jag tyckte om!). Gick runt inne och kikade på allt möjjligt, kom på att vi behövde köpa ny diskborste. Sen bland nyheterna hittade vi en ny färg på klädsel till vår Ektorp hörnsoffa! Svanby grå, så jäkla fin!! Vi kunde inte låta bli utan införskaffade oss en ny soffklädsel, ser ut som om vi köpt helt ny soffa! Passade perfekt till den grå mattan, de gråa filtarna och katternas gråa hus! Så nöjd. Lägger in före och efter bild. :)


"Gamla soffan"


"Nya soffan"
Så nöjd, blev som sagt en helt annan soffa! :)

RSS 2.0