Nästan färdiga!

Dagen i dag har bestått av; städning, diskning, packning, iordningställande av matsäckssmörgåsar, kom-i-håg-liststor och en ynka timma i solen. Dagen har krupit fram, vi har båda gått omkring här hemma och väntat ut tiden. I natt runt kl 03.00 åker vi mot Ullared, så allt måste vara klart innan vi hoppar i lopplåda för kvällen vid 20.00. Marcus som har svårt att somna kommer nog ligga vaken nåra timmar innan han slocknar. Jag å andra sidan lär somna på två minuter! Oavsett klockslag, underlag, ställning och ljus så somnar jag som en klubbad säl. Vi har därför bestämt att jag får köra första biten.  Har gjort mackor med kyvklig och currydressing som vi ska ta med. Sen packar vi juice, coca cola, vatten, godis och kaffe, på det lär vi klara oss.

Ska bli skönt att komma iväg, äntligen.

Nu har jag skrivit sista kom-i-håg listan, på den står bla. tandborste och tandkräm, matsäck, schampo och balsam, smink mm. mm.

Marcus tycker det är lika tomt och konstigt hemma när katterna är borta. Vi är båda så vana att ha dom runt oss, det är vår vardag. Under dessa kattlösa dagar har vi passat på att ha altandörren öppen. Det saknar jag att kunna göra då vi har innekatter. Men nu är dörren öppen och kvällsvärmen och den svala brisen kommer in och gör det fräscht i lägenheten!

Nu ska jag hoppa in i ducshen så även jag blir klar för i kväll så jag kan slappna av de sista timmarna innan sängen väntar.

Utan mina missar

Katterna är i Byn och jag är som sagt hemma helt utan sällskap. Är så tomt och frustrerande att de inte är hemma med mig, första gången jag är helt ensam i lägenheten och jag har kommit fram till att jag inte skulle kunna bo själv... För det första kan jag inte äta, finns ingen att prata med, tyst och tomt och jag blir tokig.... När jag kommer hem från jobbet förväntar jag mig som vanligt att Sally kommer och möter  mig vid dörren, höra hennes kurrande och jamande när hon vill mysa. Likaväl saknar jag Astrid när hon ligger och myser på golvet, på hyllan, i soffan, på skrivbordet, på fönsterbrädan, i sängen... Hon brukar vara överallt och jag hajjar till varje gång jag tycker mig se något som rör sig bakom hörnet eller något som smyet förbi mig i ögonvrån. Det är tomt. Jag kan ärligt säga att jag saknar Astrids öronbedövande skrik och hennes förtvivlade krafsande på fönstret nu när det varit soligt ute. Jag tror att Sally ska komma och jama vid toadörren när jag är där, det brukar hon alltid göra, jag brukar aldrig få vara ensam inne på toa, nej, då är hon som allra mysigast! Som tur är vet jag att de små liven har det bra i Byn med två andra katter att leka med. Det är bara lilla jag som har det tråkigt. Som om inte det vore nog är ju Marcus hemma med de i Byn, men han kommer iaf hem i kväll, då ska han få känna på hur jag haft det utan mina missar!! 

Nu har jag jobbat det sista passet för en hel vecka, natten mot lördag åker vi på en välförtjänt semester! Längtar redan!

Från det ena så hooppas jag på bra väder i morgon för då ska vi ta cykeln och cykla in till Gävle, jag har hittat ett par söta skor på Kappahl som jag är sugen på. Sen kan det bara vara  skönt att få driva runt ett tag innan vi måste cykla hem igen till tvättstugan. Har tvätttid i morgon inför semestern, så vi har något att klä på oss.

Nu är familjen ytterligare utökad med en medlem. Det är lille Mac, pappa och mamma har skaffat en hundkompis till Myra (leonberger) och lilla Mac (Tibetanskspaniel) de for ner och hämtade honom i dag. Hoppas det går bra för de nu då med två hundar! Jag får se honom nästa torsdag, när vi hämtar hem katterna. ;)

                                                                                           SEMESTER!!

Helt alena

Då var det dags för ytterliggare inlägg. Jag har än en gång lämnats hemma av sambon som åkte hem till Byn för att vara husvakt. Han tog med sig katterna så nu är det riktigt ensamt hemma. Det var lika bra att de åkte med honom, blir sådan stress annars om han kommer tillbaka hit på onsdag och vi åker till Ullared natten mot lördag, då skulle han åkt med katterna under fredagen fram och tillbaka. Känndes onödigt så nu blir det ju bara en sväng.

Längtar så fruktansvärt till min vecka med semester!! Det blir ju stuga i Ullared och sedan en påhälsning till lilla Morfar och mormor på graven. Ska köpa med mig något fint till henne att ställa vid graven. Det är tomt att "bara" hälsa på morfar, han blir så glad när vi kommer, känns som att en kniv körs genom hjärtat när man väl ska åka hem och han står på trappan och gråter. VI hälsar på honom allt för sällan känner jag...

Jobbat har jag sedan i trosdags jobbar vidare till onsdag sen är det som sagt semester. Sista dagen hos brukaren i Älvkarleby, kommer bli tomt att inte träffa henne mer, vi kommer så bra överrens. Jag har nog haaft den bästa jobbsommaren! Bra betalt och jag gör roliga saker. Känns konstigt att åka till stan, åka på marknad och fika samtidigt som jag får betalt! Inte alls som de andra sommrarna instängd på ett sjukhus  eller något. I morgon tar jag mopeden, känns kul att den får lufta sig lite efter minst 3 år i garaget.

Skolan börjar måndag 24/8, känns ok, tror det kommer bli ett jobbigt år med mycket teori och lite praktik. Sen har jag ju den där förbannade C-uppsatsen att skriva. Välja ämne är något jag skulle ha gjort redan igår! Plus det får jag panik över att vi båda snart är färdiga med skolan och att vi då ska försöka klura ut vad vi ska göra med framtiden. Vart kommer  vi jobbba? Får vi jobb på samma ställe? Hur ska vi bo? Åhhh.... Blir snurig bara jag börjar tänka på det, ett år kvar, kommer säga svisch!

Nu ska jag återgå till tvtittandet i ensamheten.
*********************************************************************************



Känns som igår samtidigt som det känns längesedan. längtar tillbaka på ett sätt, allt kändes lite lättare då, jag hade ju iaf tre år av min framtid planerad, nu har jag bara ett år...

En drink och vindruvor

Ytterligare en jobbardag har kommit till ända. I dag känne jag mig trött. Vi har spenderat dagen i Valbo-köpcentrum tillsammans med en annan brukare och hennes assistent. Vi åt på IKEA och fikade samt tittade i affärerna. I två nätterr har jag haft sovandejour för första gången, har gått  jättebra. :) Tjänar lite extra pengar iaf under två nätter. Slutade kl 9.00 i går morse, tog cykeln och cyklade hem för att städa ihop och duscha för pappa och mamma kom och hälsade på med Myra. Vi åkte ut till Laxön i Älvkarleby och fikade i värmen. Sen grillade vi kyckling och åt färskpotatis-sallad till. Jättegott! Så kul att få lite sällskap och inte bara vara ensam hemma. Mamma bjöd på god drink med sockerdrickaa och smultronvin, riktigt gott. Konstigt,nu kan jag för första gången säga att jag dricker vin och tycker om det!! Fler sådanna drinkar blir det. Sitter ensam i soffan och dricker en sådan drink och äter vindruvor...

I mmorgon blir det ytterligare en 10-timmars jobbdag. Tufft, men det går bra.  Ledig måndag och torsdag till veckan, jobbar de övriga dagarna.

Har precis varit ut i värmen och till myggen för att vattna alla mina blommor, ser att änglatrumpenten vuxit på sig bra i dag när det äntligen blev lite värme. Hoppas jag hinner få den att blomma innan det är dags för vinterförvaring. Marcus kommer hem till mig i mitten på veckan, ska bli skönt att slippa vara ensam. :) Men sen åker han hem i slutet på veckan igen för att bla besiktiga motorcykeln. Blir ett väldigt åkande för honom, vi ser nog båda fram till vår semeser! Ska bli så skönt. Bara koppla av, ordentligt!!

Jag är marsvinsmattant till grannarnas två marsvin, går in till de två gånger/dag och ger de lite sallad och en morot samt hö. Det tar kanske 1 min att utfodra de små liven. Inga djur man kan mysa med iaf... Jag är glad att vi har katter iaf, mycket sällskap!!

Tac igen till lilla pappa, det var jättegulligt! Puss kram!!!

Sol ute, sol inne

Då sitter jag här igen tillsammans med katterna. Marcus har styrt sin kosa till Silverbyn. Jan har lite att fixa där, tråkigt för honom att sitta inne här hemma är jag ändå är och jobbar hela dagarna. I går var första dagen hoss burkare nr 2. Började mitt pass 15.30 och slutade det i morse kl 09.00. Det innebär att jag sover hemma hos henne, allt gick bra så det var inte problem alls. Blir ett likadant pass på torsdag.
Pappa och mamma kommer och hälsar på på fredag, skönt med lite sällskap. I  måndags var vi till Furuvik, marcus föräldrar, bror, syster med familj. Mysigt hade vi med medhavd matsäck. Blev verkligen en heldag som avslutades hemma hos oss med grillning av hamburgare. De for inte hem förrän klockan var 20.00.

Jag ska försöka ta mig till affären för att införskaffa lite mjölk och annat gott, kanske en tidning också så jag kan fördriva ltie tid. var precis ut med Astrid. Är det något hon gillar så är det att få komma ut och jaga flugor.

åh, jag och Marcus har bokat våran semester för i sommar. Vi åker till Ullared och sover i stuga två nätter,sen fortsätter vi hemm till Morfar i stockholm och stannar där någon natt. Såhär ser parstugan ut, vi har separat sov-kökdel och delar toa och dusch med de som hyr andra delen av stugen. Känns som ett bra alternativ, även det billigaste. Vi kommer ju ändå bara sova där. Blir massa shopping!! Vi åker ner precis lagoom till jag får min första lön för sommaren.                                                                          



Det har varit lite kämpigt med pengarna nu ett tag men det går nog ihop, inte så mångaa dagar kvar till lönen sitter på mitt konto, 27/7. Det har kännts som en eviighet sedan jag sist fick peengar. Tack och lov så är jag inte ensam utan jag har Marcus, tillsammans får vi det mesta att gå ihop. :)

Tack till pappa som lånade ut bilen till mig i två veckor, det var jättesnällt!

RSS 2.0