1a Advent


Då var det Advent och jag har gjort denna fina julgrupp alldeles själv! :) Ljusstaken är densamme från förra året.


Såhär fint har jag julpyntat i köket! Tyvärr fattas det två julstjärnor i fönstret, de är på väg... Nya julkuddar i soffan också, införskaffade på Hemtex.

I går och i fredags var riktiga bakdagar! Mycket fikabröd, kommer inte få plats med något annat i frysen! Lite bilder på Marcus och  mina fina bakverk (nåästan alla pepparkakor gjorde jag, lussekatterna gjorde jag, pepparkaksdegen gjorde marcus och längderna gjorde Marcus samt alla konstiga pepparkakor...)


Mina fina lussekatter och saffransbullar!


Marcus otroligt maffiga saffranslängder! Goda är de också!


Alla våra fina pepparkaksformar. Krokodil, Får, Fisk, Liten fot/stor fot, Kamel, Älg,Giraff, Hare, Ängel, Katt, Elefant. Vi är inte som alla andra! - tur är väl det! hihi.


Dethär är Marcus konstiga pepparkakor, han är väldigt stolt över den fulaste högst upp till höger!
****************************************************************************************************************

Då var vi på dagen i dag, sovmorgon och adventsfika! har läst ut boken jag och Tessan ska göra ett arbete om och det var ingen bok i min smak då den handlade om den gamla (och avlidne) nyhetsreportern Ingela Agardh (som jag för övrigt inte vet vem det är) som berättar om sitt liv och sökandet efter Gud samt hur hon finner honom. Boken heter, om någon är intresserad, Den största nyheten. (det tog mig 1 tim och 20 min att läsa  ut.)

Nu ska jag fortsätta med pluggandet och vara duktig.

Glatt humör

Jag är mitt i bullbaket! Hihi. pausar här medan degen jäser. Sen blir det baka av!! Skönt med en promenad till Hemköp, slaskigt ute men skönt. Ett utmärkt tillfälle att inviga min nya täckväst som jag fick av marcus! :D Alldeles lagom varm var den. Köpte godis också på Marcus inrådan... Men i kväll blir det mest lussebullar och julmust för min del!

Personlighetstest

Nyss gjort ett personlighetstest med 41 frågor om min personlighet och sedan ger förslag på olika karriärer som skulle passa. Detta blev resultatet och det stämmer mycket bra, jag pluggar ju till Sjuksköterska och det blev ju en karriär som skulle passa mig! Hihi. Nog allt ligger det något i detta...
 
Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

En länk så du också kan göra testet: http://se.41q.com/



Jag har nyligen dammsugit och precis gjort mig klar för dagen. Nu blir det till att plocka ihop lite och försöka sig på att leta lite vetenskapliga artiklar om Schizofreni. De där artiklarna är inte roliga att hitta... Önska mig lycka till.


Julmys

Då var helgen över och halva veckan har redan gått. Allt går för fort, jag hinner inte med alls! Ledig hela dagen i dag, myst och tittat på tv ända tills sambon kom hem och jag övertalade honom att åka ut till valbo en sväng. Jag är nu mer på jakt efter en ny mobiltelefon då den gamla jag hade (1 år och någon månad) är skrotad. Haft den inne på lagning två gånger samma dag jag hämtade ut den efter lagning 2 är det fortfarande samma fel som när jag lämnade in den vilket ledde till att jag för tredje gången lämnar in den för samma fel. Efter någon vecka får jag reda på att telefonen ej är reparatabel pga spricka i kretskortet som uppstått pga tappskada. jag får där några alternativ att välja på:
1 betala några hundralappar för att få tillbaka den
2 betala några hundralappar för att få den skrotad...
En irriterad Sandra ringer kundtjänst för att försöka reda ut detta! Pratar då med en mkt trevlig kille på Siba i Valbo som höll med om att det var väldigt kostigt. Han gav mig två alternativ:
1 kom till siba och hämta en lika telefon fast blå (inte min favoritfärg för fem öre)
2 en lång process där siba skulle ta kontakt med verkstad och fraktföretag, men utgången av detta är osäker sa killen på siba då han tror att ingen vill ta på sig skulden för detta.
Jag suckar och känner inte en blå telefon, inte en blå telefon. Därefter frågar jag om det går att få pengarna tillbaka men killen låter väldigt osäker. Därpå frågar han mig vad jag gav för telefonen... 2700 sa jag, i nästa andetag säger han till mig att åker du till siba nu så får du alla pengar tillbaka! jag och Marcus stressar i väg till siba och jag får mina pengar, i KONTANTER! Lycka. Men nu återstår saknaden av en fullt fungerande telefon... jag letar och letar.  Funderar på en Sony Ericsson W760i.

Helgen var lyckad, for hem till Bollnäs för att umgås lite. En internetkompis till syster kom och hälsade på under hela helgen, Andreas (Alfons, Simson). hihi. Mkt skojj hade vi. Faster och kusin kom också så det var kul att träffas, helgen gick otroligt fort jag innan jag visste ordet av så var jag hemma hos gubben igen.

I måndags började jag med julpyntet, julgardiner i köket och i sovrummet sattes upp. Tisdag var en skoldag, eftermiddagen var den mest lyckade under hela hösten. Lunchen avnjöts nere på George med Tessan, vi köade inne på Dressman i 30 min bara för att det var 50% på allt i hela butiken. Tillsammans handlade vi för 1000 kr!  Eftermiddagen bestod av en livsvandring med avslut på krematoriet i Gävle. Där fick vi en rundvandring samt se en person inne i brännugnen. Vi fick också se hur askan ser ut före och efter den ser ut som aska. Mkt lärorikt och intressant. Eftermiddagen bestod av eftertanke och lugn.

 I dag tog jag fram adventsljusstakarna och det lyser så fint.  Hann med en sväng till Valbo också som sagt, fyndade en huvtröja med katttryck och en tshirt med spindlar på. Marcus köpte en snygg filtjacka på rea. Åh, så snygg han blev!! ;)

Jag är förresten nöjd med mitt kameraköp. :) Den kan jag rekomendera!

Nu blir det Greys Anatomy, en bra serie sen blir det sängen för bådas del. :)


Uppe med tuppen

Då var det lördag och jag steg upp med tuppen och nattmörkret kl 06.00 i morse. Allt för att ta sig till omtentan i läkemedelsräkning. Segt men skönt att ha tentan gjord.

I går åkte Marcus hem till byn och jag blev kvar i Skutskär. Skönt men samtidigt känns det lite ensamt. Tur att jag har trevliga grannar och två idioter till katter. Hihi. Har varit en lugn dag i dag, sovit på soffan och städat och plockat lite. Det behövdes verkligen. I morgon ska jag försöka ta itu med disken samt vara duktig och plugga lite. Sen är det favoritträningen i morgon Boxning med Tessan. Första gången vi var där sa hon till mig att hon aldrig hade sett mig så koncentrerad förr - inte ens på en tenta! Hiih! Vi har roligt tillsammans!

Nu ska jag prata lite på msn med min sjuka mamma, hoppas du blir frisk snart så jag törs åka hem i helgen!! Massa kram.

Onsdag

Då är jag hemkommen efter en högst krävande dag.... haha. -inte! Jag och Tessan for till skolan på en föreläsning som vi visste att vi sedan skulle tenta av. Men den gav oss inget så vi kände att vi tar bilen ner till stan en sväng för att fika och åka tillbaka till skolan på eftermiddags föreläsningen. Vi kikade runt i lite affärer och hade en mysig dag, jag köpte mig ett par halvhöga ljusbruna stövlar med lite klack för 200 kr. Vilket kap! Tessan fyndade lite annat smått och gott. Vi tog sedan en lååång fika på George. Åh så gott med te och blåbärspaj! Vi hade så trevligt och pratade om allt mellan himmel och jord så vi glömde bort tiden och föreläsningen på eftermiddagen. Vi tog några till affärer och hade så roligt.

I kväll blir det träning som vanligt. Skön att röra på sig och förhoppningsvis bygga lite muskler. :) Mina böcker som jag har beställt kommer i dag så de ska jag hämta ut. Kul.

Vi for iväg i går kväll till Dragon gate. En fin kväll med en guidad rundtur av museerna och torget. Jag kan ju säga så här det är inte värt 200 kr i inträde. Men ioch med att vi fick gå gratis (vi har försäkringar i Länsförsäkringar) så var det helt klart värt det. Kul att se terrakottaarmen på 200 statyer och höra lite om Kinas historia. De har plattor i tanken som kanske är 20x20 cm stora med bilder av drakar på. Det har de då de tror att om det börjar brinna så ska drakarna spruta vatten på elden och rädda de inne i husen. Intressant tycker jag! Sen hade de ett litet trappsteg in till själva hotellobbyn och det var endast för att onda andar inte ska kunna krypa in. Det kommer nog att bli en riktig turistattraktion när allt väl blir klart. Ett litet kina mitt i sverige.

Nu ska jag nog hjälpa Marcus med maten så han slipper göra allt själv... hihi.

Tack igen för en trevlig dag Tessan. Tror att både du och jag är lite shop-o-holics! hihi. tur att vi är två iaf. Då kan vi shoppa tillsammans och äta massa fika!

Måndag (igen)

Då var det dags för en ny måndag. Lika segt som vanligt. Skola var det tänkt till kl 16.00 i dag. Men jag och Tessan ändrade snabbt på den saken. Vi var båda hemma och glada vid kl 12.00. Hihi. Vi skolkade som Marcus uttryckte sig när jag kom innanför dörren. Vi tog en shoppingtur lite runt om. Jag införskaffade en jätte fin sjal, en tekanna och tesilar.

Helgen var trevlig. Var till Valbo i söndags och där köpte jag mig en kamera (den jag pratade om tidigare), hämtade min lagade telefon, köpte mjukisbyxor på HM, hittade en filt jacka (snygg som bara den!) det var 30% rea på alla jackor på Vero Moda. Glad blev jag. Så för en del av pengarna jag fick när jag fyllde år köptes det en jacka och en kamera. Har lite kvar men vet inte riktigt vad jag ska spendera dom på... Mecus kompis Sven handlade en handdammsugare på rea och Marcus köpte en Ektorp pall som vi suktat efter länge. Nu finns det en extra sittplats hos oss när familjen vill kika in.

marcus är ute och byter till vinterdäck så vi kan åka till Dragongate i morgon på en gratis rundtur, ska bli kul att se hur de har det där. :) Jag ska nog gå ut till karl och se om jag kan knäppa lite kort och testa kameran ute också. Blir lite bättre bilder ute än det blir inne.

Ikväll blir det träning, så skönt att du är på mig Tessan, spinningen är ju rolig!! tack. Tack för en trevlig dag. Nu får du komma och dricka lite te hos mig, ur min fina kanna.... Hihi. Min kannan är finare än din!! ;P

Lördag

Då var det lördag och Marcus har skrivit sin tenta. Då är det bara för honom att plugga inför nästa...

Jag och Sally tog sovmorgon till 10.00 i morse, vi hade det så mysigt! Därefter började städningen av lägenheten då Marcus kompis Sven kommer och sover över till i morgon. Kul att få lite besök. Nu har vi ätit kyklingtacos och bakat och avnjutit en alldeles underbart god bananpaj. Pojkarna kilade över till en gemensam kompis och jag tände lite ljus som förhöjde stämningen. Det måste vara det bästa med denna årstid, att man kan tända ljus. :)

Vi är marsvinsvakt i morgon till grannarnas marsvin Bailys. hihi.

I morgon blir det en sväng ut till valbo, Sven var sugen på en tv och tar med sig allt-i-allot Marcus som hjälp. :P (säg något Marcus inte kan!) Då ska jag hämta ut min telefon som varit på lagning, köpa kameran jag pratade om tidigare och köpa lite saker till mamma och till svärmor på Ikea. Vi får se om jag får mig en tur inne i alla affärer också... Får passa på medans pojkarna är i alla dessa elektronikaffärer och dreglar! hihi.

Nu senare i kväll blir det chips och film, tror vi skulle se Hangkock, äntligen. Den filmen har jag tjatat om lääänge nu... Bättre sent än aldrig. :) Nu ska jag jogga eller något så jag får mer plats i magen för lite chips och andra önyttigheter. hihi.

Måndag

Då var det kursstart på kurs 7, en stor kurs p 10 v och 15 hp. I denna kurs har de formligen slängt in allt de kunde hitta på. Långvariga sjukdomar, psykiskasjukdomar och omvårdnad vid dessa, utvecklingspsykologi, smärta och smärt fysiologi, utvecklingsstörning, nutritionsproblem, egenvård, det normala åldrandet foster-spädbarn-barn-tonåring-vuxen. Puh, det är verkligen en mastodontkurs. Det jag glädjer mig åt är att vi inte har någon tenta nu före jul, endast gruppuppgifter och inlämningsuppgifter. :).

Så skönt med nya grupper i denna kurs, och att de är mindre. jag och Tesssan kom i samma och ska arbeta ihop i de uppgifter vi har.
Jag och Tessan bangade lungsjukdomar på eftermiddagen, båda var så trötta och tomma. En sväng på stan piggade upp oss lite. Tessa  lurade mig att köpa ett par jättesöta ballerinatofflor som för övrrigt är jätte sköna och mysiga!! Precis vad jag behövde! Köpte även den svarta väskan jag suktat efter nu ett tag. Sen skulle Tessan fika med sin kusin och jag mötte upp min Marcus för en middag på American Takeaway. Gott och alldeles lagom nyttigt! (inte alls).

Kromtabletterna hoppas jag kommer hjälpa mig med att bota sötsuget. Det läskiga med allt sött jag äter är att kilona smyger sig på utan att jag märker det, nu ska det bli ett stop med det!

Tack Tessan för en trevlig fikastund hemma hos mig i går, mysigt! Och tack i massor för paketet, te, kakor, choklad och smultron/vanilj honung. Smaskigt, jag ska bjuda hem dig på lite te. :). Tack tack vännen!!


I kväll är det min tv-kväll. 19.00  Miami Ink
                                             20.00  Ugly Betty
                                             21.00  Desperate housewhifes  
                                             22.00  Christine
                                             22.30  Brothers and Sisters
Sen kan jag gå och lägga mig. :) Med en alldeles lagom dos TV. hihi.

Nu är det miami ink. Kram                                          

RSS 2.0