Dan' före doppare dan'!

Då var vi nästan klara med all packning och allt annat som ska vara klart innan vi beger oss iväg. I dag ska vi åka hemöver till Edsbyn och Bollnäs. Katterna ska med dom också. Ska bli kul att åka och höra Sallans skrik...

Först ska vi möta upp morbror och Morfar i Tönnebro och äta lite innan de fortsätter vidare till Härnösand och mofrar till bollnäs och vi till byn. Det blir uppesittarkväll i kväll hos Marcus syster, massa mys och mat och godis.

Skönt med lite ledighet innan skolan drar igång igen. jag ska passa på att lata mig och mysa för fulla muggar.


God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla!

Kram kram!

Sjuk

Hm, jag som har sagt flera gånger nu underkort tid att det var såå längesedan jag var sjuk och att jag aldrig har feber. Ha! Där fick jag så jag teg. Sjuk upp över öronen och feber. Nu börjar jag få en hemsk rivande hosta också ovanpå halsont, feber, nästäppa och en trött och slutkörd kropp. Jag har så roligt. Det som är skönt är att skolan är slut och att Tessan och jag är klara med allt pluggande! Nöjd till tusen.

I dag är det tvättdag också och Marcus pluggar på som tusan inför tentan i morgon. :) Han är duktig han.

Åh vad jag är godissugen och panpizzasugen.... hihi. Får försöka ta oss till affären en sväng. Marcus får luftaa sin sjukling lite. ;)

Blä!

Feber och bihåleinflammation är inte vad jag önskar någon just nu! Speciellt inte när ajg ska ha både seminarie och metodövning i morogn på skolan. tack och hej! Nu ska jag fortsätta känna mig liten, rävig och sjuk!

Efter helgen

Tack alla för en trevlig helg! Fredagen spendeades först i Gävle, julklappsschopping för fulla muggar! Vi handlade nästan klart allt. Vi har något till pappa kvar och jag ska köpa ett paket till Marcus. Kl 15.00 hade jag en omtenta i pediatrik, och den gick bra. lagom surt när man är 2 poäng från godkändgränsen! Men nu är det gjort. Därefter åkte vi hemmåt och kvällen spenderades hemma i Bollnäs med hela Jonsson-familjen. Skönt och avslappnat till Idolfinalen. Under lördagen gjorde vi oss i ordning för att åka till byn för att kl 17 äta julbord på Skålsjögården. Mkt trevligt och massor med god mat. Jag har nog aldrig i mitt liv blivit så proppmätt som jag blev då!! Hualigen! Därefter åkte vi hem och kikade på Dansbandskampen och bara hade det trevligt. Söndagen hälsade vi på hos Marcus syster och kikade runt i huset på allt de fått gjort! :) Därefter svängde vi förbi i Bollnäs för att sedan bege oss hem till vårat eget hem och pluppkatterna!

Vi bakade vårt första julgodis i går, vi passade på att krossa polkagrisar i byn då Marcus mamma har en matberedare. Sen smälte vi blokchoklad och det blev polkagrisgodisar! Sen skrev vi klart våra julkort, ii år blev det 12 kort. Nu ska det bara införskaffas julfrimärken och sen ska de på lådan!

Granen står uppe nu, utan utsmyckning dock, jag väntar på att Marcus ska laga ljusslingan som katterna bet sönder x antal gånger i julas. Men sen blir det pyntning av granen!

i dag har jag och Tessan varit mycket duktiga och gjort klart alla arbeten på denna termin! Nu kan vi pusta ut båda två och fokusera på nära och kära. Vi är duktiga, tänk så bra allt blev!!

I helgen ska vi försöka hinna med att baka Glöhopper :) Det är inte jul utan det brödet!! Några limpor verkar det inte bli i år heller... Nu blir systrarna besvikna. Men de kan faktiskt baka själva också, om det nu är så! (Linda och Jenny, mamma har receptet).

Åh, alla mina praktikplatser är klara nu! Lycka! Vilken tyngd som lyfte från mina axlar nu när allt är ordnat. Under v 4-8 ska jag vara i Gävle på en Geriatrikplacering, v. 9-13 spenderas i Bollnäs på Öppenmottagningen psyk och den sista perioden v 14-18 spenderas på Hälsocentral i Sandviken. Det kommer bli så skönt med lite tid borta från skolan. Då kan vi komma tillbaka innan sommaren med lite ny energi för att sedan jobba heeela sommaren och sen komma tillbaka till det sista och tredje året på ssk programmet. Lite nervöst känns det. Men skönt!

Mamma, sköt om dig. Jag märker att allt inte är som det ska. Du kan inte luras för mig... Det är nog tur att jag kommer hem till dig i 5 veckor så jag kan ta hand om dig och se till att du inte gör något som du inte ska göra! (i've got my eyes on you).

Snart jul

Då var det redan den 9 december och jag känner att julen kommer närmare och närmare. Dagen har spenderats på skolan med seminarier (de gav inget alls, bara flummigt och segt). Är mitt i tvättningen denna kväll, hela tvättkorgen var full så det kändes att det var dags. Mellan maskinerna försöker jag ta ut lite fakta om Lidande och Hopp som jag och Tessan ska ha till ett arbete. Känns helt ok.

Helgen var skön men kort. Under fredagen handlade vi och Marcus pluggade. Lördags förmiddagen spenderades med damsugaren och dammtrasan i handen för att göra lite fint innan pappa och mamma skulle komma. Vi tog en sväng på Furuviks julmarknad, mycket mysig stämning, där känns det verkligen som jul. Väl hemma igen blev det hembakt pizza och massa fika! Resten av helgen blev lugn, både jag och Marcus pluggade.

Känner mig lite seg och orkeslös nu. Jag hoppas det är för att vi kört hårt nu i skolan och för att man börjar koppla av inför julen. (inte för att jag får något vidare jullov men ändå). Usch, inte har vi handlat några julklappar heller! Några önskelistor har jag fått men det gäller ju att välja något från dem som man känner sig nöjd med också! Så känner jag mig lite nedtyngd över praktiken också. 5 veckor kommer att spenderas på HC i Sandviken (dit tar det 1.30 h att åka med buss. kostar 1500kr för resorna!!), 5 v kommer att spenderas på något äldreboende i gävle, vart vet jag inte. och de sista 5 veckorna kommer antingen att spenderas i Huddik på psyk eller i Bollnäs på psyk. (det beror lite på vad jag kan fixa själv, väntar mailsvar från en gubbe och jag håller tummarna!). Om jag hamnar i Bollnäs kommer jag bo hemma i 5 veckor, det känns ju självklart bättre än Huddik, men samtidigt konstigt. Jag har ju flyttat och bott i Skutskär i 1.5 år nu... Men som sagt skönare hemma i Bollnäs än borta i Huddik!! (jag gräver inte ner mig ännu, vill få mailsvaret först).

Det är tur att jag har Tessan som är lika (o)motiverad som jag är. I morgon blir det hårdkörning med våra två sista arbeten och hoppas så in i norden att vi får det gjort! Iofs är det inte så mkt kvar att göra men det är sådant som tar lite tid ändå.

På fredag har jag omtenta i pediatrik och före den ska jag och Marcus ner på stan och försöka införskaffa oss lite julklappar till nära och kära. Efter tentan åker vi hem till Bollnäs och Edsbyn. kanske blir det middag i Bollnäs och sedan bär det av mot Byn. Under lördagen ska vi på Julbord med hela Alvarsson familjen. Kul att träffas lite, var ett tag sedan jag träffade den familjen. Mysigt, jag har inte varit på något julbord, inte vad jag kan minnas iaf. Hoppas bara att jag inte är för kräsen så att jag kan äta någon mat. Men så länge det finns korv, köttbullar, potatis och bröd ska jag inte behöva gå hungrig! hihi.

På tal om mat är det tråkigt att alla mackor på skolan har antingen brieost/dressing/fetaost. Varför kan de inte har en baguette utan senapsderssing?

Nu ska jag återgå till lidande och hopp pluggandet så att Tessan blir nöjd med mig i morgon! hihi.

RSS 2.0