8 veckor har snart gått

Min 8-veckorspraktik börjar lida mot sitt slut, sista veckan nästa vecka. Jäklar vad tiden gått fort! Allt går jättebra på avd. 17, Onkologen. trivs så otriligt bra. Jättemysig personal och en mkt trevllig patientgrupp! Jag får se väldigt mycket och göra ännu mer. Nu har jag hand om 5 patienter själv, rondar, delar läkemedel, kkopplar dropp, blandar PC och allt annat som ingår i ssk jobbet! Och allt känns så bra! Beröm har jag fått, och det känns skönt att även andra tycker att jag valt rätt i mitt liv! Cancersjuka patienter tänker ni, åh vad tungt, jobbigt och sorglig. Men icke! Det är glada patienter som kämpar och ser det positiva i livet, atmosfären på hela avdlningen är lugn och behaglig. Vi har TID till patientsamtal och närhet, något jag anser är otroligt viktigt!

Här är en bild på min jättefina Sjuksköterskeeklocka som jag fick av svärmor och svärfar när jag fyllde år för några år sedan, utan den känner jag mig naken, exposed (hihi)


Jag bjuder även på en bild på mig, som jag ser ut på jobbet. Har på mig mina nya rosa "Surfer girl" foppisar (i barnstorlek!)



Nu är det bara några veckor kvar innan jag är färdigutbildad och börjar mitt sommarvikariat på avd. 17, onkologen. Sommarschemat skall komma under veckan, är så spänd på att se hur jag kommer att jobba. Bad om 1 veckas semester i Juli, ska bli skönt.

Är så glad över att även Marcus fått jobb som Maskiningengör på ett konsultföretag i Gävle! Grattis till dig gubben!!

Bjuder på några katt-bilder när jag ändå är i farten...


Dethär är Våfflan/Tosse. Marcus familjs gosmissa! Hon sover med oss när vi är hem, tomt åt henne när alla barnen flyttat hemmifrån, hon blir så glaad när vi kommer och hälsar på!

Nu kommer några bilder på knäpp-Astrids nya sovplats, -PÅ min dator!






Lägger in en bild på tok-Sallys nya plats, i papperskorgen!


Vi har nog fått tag på två tok-missar. Det får avsluta detta inlägg, nu kom Anticimex, uppdaterar sen!


********************************************************************************************
Uppdatering 15.15
Anticimex var hit och sanerade vårt badrum. Vi har alltid haft silverfiskar och använt oss av fällor för att fånga dom, inga söta djur direkt som man vill ha i badrummet! Men i måndagskväll blev måttet rågat...
Jag var inna på toa för att tvätta av mig sminket inför kvällen, stod vid handfatet med huvudetnerböjt och sköljde av tvålen... Sen känner jag/ser jag att något ramlar ner. Jag tittar upp i spegeln och ser att i min lugg sitter en S I L V E R F I S K och speglar sig den också!! Jag får panik och springer ut ur badrummet och ger ifrån mig ett avgrundsvrål och skriker att Marcus ska gå in och döda den!!! Sen på tisdagen ringde vi till Hyresvärden och bad att Anticimex skyullee komma och sanera! Nu har de varit här och vi får inte gå in på toa på 2 tim, katterna får inte vara där på 24 tim och vi får inte våttorka på 3 veckor. Hoppas att det hjälper nu då för jag vill inte se några fler äckel!

Hunnit prata med mamma på telefonen också. Nu ska jag fortsätta titta på Tyra Show på 3an. Hihi. Är det skitväder så får man titta på tv!! :D

Nytt inlägg...

Det roligaste av allt är att C-uppsatsen är färdigskriven och inlämnad, nu finns den att läsa här: http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?searchId=1&pid=diva2:311041 för den som vill ta del av mitt 10-veckors slit!

Nu är jag ute på praktik, har varit det i 4 veckor redan, 4 veckor kvar. Allt känns så bra, lär mig mkt nytt och börjar känna mig säker i rollen som Sjuksköterska. Till sommaren ska jag även jobba där, på Onkologavdelningen alltså. En mkt trevlig avdelning med bra personal! Det är verkligen det sista jag gör nu innan jag tar examen! Underbart skönt!!

Förra veckan var Marcus sjuk, feber, halsont, förkyld... Gissa vems tur det är nu? Jo, min. Jätte kul. Hemma från praktiken idag och säkert imorgon.

På torsdag åker vi hem, båda två. Ska bli skönt. Helgen är redan fullspeckad. Fredag - Rättviksmarknad med mamma, Lördag - till byn och umgås med Marcus systerson och svärföräldrar, Söndag - Fira lillasyster som fyller 17 år! Och åka tillbaka till Skutskär. Vi får se om katterna får stanna hemma eller följa med... Skönast för de att få vara kvar hemma...

Nu har jag äntligen bokat tid för klippning och färgning, blir 25/5, ska bli så skönt, har spart ut håret nu, och inte färgat på lääänge! Ovant att känna sig så risig i skallen!

Annars så är det lugnt, varit dåligt med uppdateringar... Känner inte att det finns något att skriva. Men känner själv med de bloggar jag föjer att det är otroligt tråkigt utan någon uppdatering, det får bli skärpning på den punkten! Ska förssöka!

Nu blir det våfflor till middag!

RSS 2.0