Dags igen

Ja, då var det dags igen med en handledning, i morgon har jag den tredje och sista handledningen av mitt PM innan det ska lämnas in på måndag! Känns skönt. Sitter och knåpar lite i skrivande stund. Det börjar se bra ut nu. Känner mig nöjd. Apenderade 1 tim i telefon med mamma idag, vi kan prata bort tiden! Samtalet handlade om allt och ingenting! Skönt, så det blev en plugg-paus som hette duga!

Nu var det väl min tur (som alla andra) att vaccinera sig eller inte? - Det är den stora frågan! Och jag har absolut inget svar på den! Det slutar nog med att jag går iväg och tar mig en spruta, men fram till dess är jag helt neutral och accepterar både de som tar prutan och de som väljer att inte ta den allt för omtalade svinsprutan!

Det ser ut som ett bombnedslag hemma, städningen ligger inte på högsta prioritet om jag ska vara heeelt ärlig! Både jag och Marcus har mkt annat nödvändigt att göra. I morgon ska vi vara duktiga och ta itu med tvätten (som vi förövrigt skjutit upp allt för länge) får hoppas att andan faller på i helgen så vi kan göra en städning, allt går ju så mkt fortare om man är två som hjälps åt!! det är något som vi är duktiga på iaf, att hjälpas åt! Jag och Marucs delar på alla sysslor hemma allt från städning till matlagning och tvätt. Vi hjälps alltid åt! Det är jag glad för!

Nu blir det slutspurten på plugget, ska kika lite på Ghost whisperer på tv. :)

Jag vet den bästa julklappen!

Det är så att jag verkligen har ett bra julklappstips till er som läser min blogg (till övriga också såklart)!

Jag har sedan en tid tillbaka börjat p y s s l a! Jag gör egna smyckesänglar.

Jag tänkte berätta detta för er då jag även säljer dessa till ett billigt pris - 60 kr (inkl. frakt med vanligt brev) Jag gör inga änglar likadana - alla är original!

Har du en favoritfärg? Säg det till mig så kan jag skapa en ängel utifrån det. :)

Är du sugen, lämna en kommentar här på bloggen eller maila mig [email protected]

Jag lägger upp en bild på några av de änglar jag gjort, de änglar med nummer mellan 1-7 finns färdiga till försäljning (de onumrerade änglarna är ej till försäljning!)




Känns bättre

Jag har tagit några dagar till att fundera och tänka fram och tillbaka. NU är allt bra igen och jag är mer sugen än någoonsinn att få börja skriva på C-uppsatsen! Men, först skall mitt PM skrivas. Satte mig i morse för att börja på introduktionen som ska vara på ca 500 ord och innehålla minst 5 vetenskapliga artiklar. Men, jag hamnade, som vanligt, på olika sökbara sidor för att leta mer information. Till min förvåning hittar jag massor, bla. två svenskar som båda gjort doktorsavhandlingar om just kvinnor och alkohol!! Jag blev riktigt glad och försökte mig då på att få tag på dessa verk.. HAHA! Det gick inte som jag hade tänkt! Hittade inget, bara mer information om att de båda HAR skrivit  detta. Hm, får gå till biblioteket på skolan och höra mig för hur jag kan gå tillväga! Det känns så roligt! Det är roligt att leta efter artiklar och dyl. när man verkligen hittar det man vill ha och det man behöver! Det som tyvärr går lite långsammare är det faktiska arbetet på introduktionen... det står inte många rader nedskrivna... Men, det får jag försöka ta tag i, i kväll och i morgon samt på söndag så Johanna och Sara får något att läsa igenom före handledningen på måndag! hihi.

Det ska till mkt innan jag ger mig ang. val av område att skriva om på både PM och examensarbete!! Är det något jag är så är det E N V I S - det är en positiv egenskap!

PM- handledning

Hade höga förväntningar på handledningen för PMet. Tyvärr går jag därifrån fundersam, snurrig, kluven, besviken och allmänt förvånad. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tror att jag tyvärr hade för höga förväntningar på denna handledning... Jag vet innerst inne att det kommer ordna sig och jag vet att jag är på rätt väg men jag måste få känns som jag gör sen vet jag att det kommer bli toppen, i slut änden! Behövde bara skriva det, nu ska jag posta ett paket på Hemköp och passa på att köpa lite godis och vara upprörd en stund, likväl som jag får känna mig glad får jag också känna mig förvirrad och besviken... :)

Helg, helg, helg, helg, helg, helg!!

Jag bjuder på lite bilder denna fredagkväll. 



En dagsfärsk bild på mig. ;)




Här är en på Astid som sover i "våning säg" i sin bur.



Här är mammas lillplutta. :)

I kväll bilr det mys i soffan till IDOL med lite chips, känns som en bra kväll!!

091106

Fredag den 6 November, fasen vad tiden bara rinner iväg! Denna 5 veckors kurs känns lite surrig, pirrig, stressig och ja, allt som går att känna! Det finns för lite tid åt mig! Allt ska hellst göras samtidigt. Har fått ämnet till PM och C-uppsats godkänt iaf, nu är det upp till mig att söka efter minst 30 st vetenskapliga artiklar föra att se så det finns underlag till mitt examensarbete! har hittat endel men det är mkt att gå igenom och fundera över!

Från det ena till det andra ska det städas idag, i morgon ska det göras fika (så jävla sugen på bananpaj med marängtäcke och glass, så det får nog bli så!) och pluggas.

Trodde att jag skulle ha massor att skriva men, det känns inte så nu... hihi. Får återkomma när jag har något mer vettigt att häva ur mig!

På skolan

Då är det onsdag, och i måndags började en ny kurs så det är lite luddigt i mitt huvud nu med allt som ska tas in och kommas ihåg! I denna kurs ska vi skriva PM, en slags tidsplan och beskrivning inför C-uppsatsen som ska skrivas efter jul. Massor med artiklar ska sökas, läsas, granskas och översättas. Jag har ett bra problemområde, det som saknas nu är en eller några riktigt bra forskningsfrågor! Men, det kommer nog det med. Just nu sitter jag i en datorsal på skolan, åkte in tidigare i dag för att kunna skriva ut lite artiklar och hinna med lite annat innan lektionen kl 13.00 börjar. Hm, tre vetenskapliga artiklar har jag skrivit ut, nu börjar det roliga med att läsa dessa och sammanfatta dem så examinatorn på fredag förstår vad jag ska skriva om.

Var ett tag sedan nu som jag skrev, mkt att göra, mkt att tänka på.

På tal om huvudbry, vi var ju in med Astrid till veterinären pga sår, de trodde det var foderallergi så vi fick ett dyrt specialfoder. Nu har både Astrid och Sally ätit det i nästan 4 veckor. Vi vägde båda när vi började med nya maten och för skojs skull vägde vi dem igår för att se om de får i sig tillräckligt med mat och för att hålla koll på vikten. Astrid har på 3,5 veckor gått NER 4,5 hg och Sally har på samma tid gått NER 3,5 hg!! Hm, jag vet ju att de får i sig ca hälften av den rekomenderade mängden mat/dag, men inte trodde jag att de skulle ha gått ner så pass mkt!! Nu har jag bokat tid hos veterinären på måndag kl 9, dels för uppföljning, dels för att diskutera viktminskningen! Det känns lite konstigt, Astrid är ju redan så liten och tunn... Finns lite att klura på om man så vill.

Har fått tag på faster i dag, via SMS (!!) Hon och Janne kommer till mig och Marcus på lördag för att fira mig i efterskott! Få se vad vi ska laga för gott då?! Någon som har något gott middags eller efterrätts förslag?

För övrigt är allt bra med oss båda, vi kämpar på i skolan i hopp om att den snart är slut! hihi. Det är verkligen inte lång tid kvar nu tills vi båda är utexaminerade och ska börja söka jobb och bostad! Känns roligt, pirrigt och lite läskigt, allt på samma gång!

Något mer som jag känner en mängd olika kännslor för är just C-uppsatsen, vi ska ju få handledare, deras namn får vi i morgon sen ska vi kontakta dem för att boka tid för handledning. Pirrigt, hoppas det är någon riktigt bra person som är engagerad och kan mkt! -Men, det tror jag nog! Ska bara bli roligt att få godkänt på ämnet jag vill skriva om så jag vet till 100% att det blir som jag vill så jag kan starta NU!

Nej, nu ska jag återgå till skolan och mitt mål med dessa extra timmar!

RSS 2.0