Grattis!!

Grattis till mig och Marcus osm i dag har varit tillsammans i 5 år!!
Jag älskar dig gubben, du gör mig lycklig!!


(bilden är lite gammal)

Bokat

Nu, efter 10 års väntan har jag äntligen bokat en tid för tandbekning. Ska till folktandvården hemma i Bollnäs kl 9.00 23/2, känns så skönt att det äntligen blir gjort! Blir en undersökning/bedömning först och om den är bra gjuter de skenor på engång och jag får komma tillbaka efter några dagar och hämta skenorna. :) Det kostar en hel del, men det är det värt med tanke på hur länge jag mått dåligt över mina tänder.

Då har jag bockat av en sak från min att-göra-lista! Då var det bara att ta tag i resten! (förresten så har jag totalt tappat studiemotivationen, blir nog paus nu, får fortsätta i kväll!)

Plugg, plugg, plugg...

Jag sitter fortfarande och försöker hitta bra vetenskapliga artiklar som jag kan använda i min C-uppsats, det är inte det lättaste att få tag på dem! Jag gör mitt bästa. Har handledning i morgon så då kan jag höra mig för hur jag ska gå vidare och i vilken ändejag ska börja. Fick en bok jag beställde i dag också, Att göra systematiska litteraturstudier, en bok jag skulle haft för länge sedan egentligen! Men nu har jag den och den är riktigt bra! Mkt tips och bra förklaringar på saker och ting. Nöjd med mitt inköp. Det var trogligen och förhoppningsvis sista boken jag köper till denna utbildning!

C-uppsatsen är den näst-sista kursen vi har. Det som kommer efter detta är en 8 veckor lång praktik! Ska bli så jäkla kul! :D Sen efter det, är skolan slut för min del... Vi kommer att ha en avslutning i Heligatrefaldighets kyrka i Gävle där präst säger några väl valda ord och läser någon psalm, en kommer två lärare hålla tal och därefter ropas vi upp i bokstavsordning för att hämta våra sjuksköterskebroscher!!! Sen är jag LEGITIMERAD SJUKSKÖTERSKA! Det kännds helt overkligt! Det sjuka är att jag/vi inte vet vad vi gör i höst, jag som alltid vetat att jag går i skolan när hösten kommer, men inte längre. NU som först känner jag att jag blir vuxen och att mitt/vårat liv börjar, på riktigt!


På att göra listan i dag står:
Ringa folktandvården och höra mig för över priser och annat ang Tandblekning.
Slå in paketen till Marcus systerson
Söka 5 artiklar till (då har jag hittat 20st)
Se till så att Marcus installerar nya Word på min dator (har för tillfället Open Office)
- Det var vad jag kunde komma på nu, är säkert mer jag ska göra!



Åh, jag och Marcus har börjat med något träningsprogram som pågår under 6 vecvkor, där Marcus ska kunna göra 100 armhävningar på raken (efter 6 veckor) och jag ska kunna göra 200 situps på raken (efter 6 veckor). Man föjler ett schema med antal situps/armhävningar och gör det tre gånger i veckan. Idag såg det ut såhär för mig:
21st -vila 60 sek, 24st -vila 60 sek, 18st -vila 60 sek, 18st -vila 60 sek, och sedan minst 24st.
Kan lova att jag har träningsvärk i magen. Är inne på vecka 2 nu, så om 4 veckor ska jag kunna göra 200 situps... låter helt galet, vi får se om det fungerar!

Nu ska jag fortsätta med mitt så att jag blir klar någon gång i dag!

Eftermiddag

Då var det redan onsdageftermiddag! Fasen vad dagarna och tiden bara rinner iväg!

Har i dag gjort klart ett arbete till förra kursen och skickat in! Så skönt att det är klart! Resten av dagen har jag suttit med C-uppsatsen. Kurs 13 började igår vilket betyder att jag har till Mars på mig att skriva mitt examensarbete! Känns spännande men också lite svårt. Började i dag med att söka artiklar som ska ingå i min uppsats, runt 25st vetenskapliga artiklar skall arbetet bygga på. Skönt att jag har Tessan så jag får något gjort, vi stöttar varandra!

Utanför snöar det, har gjort det hela dagen, blåser till och från.

I helgen bär det av hem till Byn, Marcus farmor och systerson ska firas! Ska bli kul att komma hem, var ett tag sedan sist nu.

Middagsmat är fortfarande lika svårt att komma på, jag vet inte vad det tagit åt oss! Vi har ingen fantasi för fem öre. När vi tittar i frysen finns det kyckling, köttfärs och ja... inget mer... Det enda vi tycks komma på är köttfärssås, tacos eller kyckling med curry. Och, ja, det vill man inte äta varje gång det är middag direkt! Men i dag blir det förhoppningsvis hemgjorda biffar, OM Marcus kommer ihåg att han ska handla på väg hem från skolan! Hihi. Annars får det bli toast eller något liknande...


Tänkte förgylla er dag med lite bilder från fotosessionen jag och Marucs hade med pappa och mammas hund, Mack, i julas. Han provar slinghättan innan jag ska häjlpa mamma färga slingor. Hihi.















Operationssköterska

Då var akutsjukvårdskursen avklarad, jag avslutade kursen med två dagars praktik på Operation/Anestesi (missade den egentliga praktiken då jag var sjuk). Jag såg bla. en hysterektomi (en operation där de tar bort hela livmodern), otroligt intresant! Sedan var det några operationer där de tog bort njursten samt prostataoperationer. Här kommer bildbevis på mig som OPsyrra:





Så såg jag ut hela dagarna! Tjusig va?

I helgen  har vi städat och donat, nu ser det riktigt trevligt ut här hemma, välkommna på besök!!

Var på bio i kväll, såg Avatar, en riktig höjdare! Otrolig film! Inte som något annat jag sett!!

Nu ska jag hjälpa Marcus klippa nacken, så han blir fin till mötet i morgon. Kram!

Måndag

Ny vecka, igen, tiden går så fort! I dag har jag städat och fixat lite här hemma, det behövdes verkligen! Annars har det varit lugnt. Förberett mig inför den kliniska examinationen jag har i morgon, en muntlig tenta kan man säga att det är i hur väl man kan hantera en akut situation och vilka åtgäder man vidtar för olika "åkommor". Det är den avslutande delen i denna kurs. Tentan i fredags var en glad överraskning, hade pluggat minimalt inför den då det var oklart om vad som skulle komma på tentan. När jag väl fick tentan gick det riktigt bra så jag är nöjd.

Helgen var lugn, efter tentan i fredags gick jag och Tessan ner på stan, fikade och kikade lite i affärerna, skönt att få en lite paus i all vardag! Lördag och söndag spenderades hemma, Marcus pluggade båda hela dagarna, han har mycket framför sig nu!

Nu under en tid frammåt kommer vi ha det lite fullt upp, dels  med skolan, sen med massa annat kul.
Marcus farmor fyller år
Marcus systerson fyller 1 år! Jäklar vad tiden gått fort! Han är en riktig goklimp!
Min lillasyter fyller år
Och det årliga pinneköttet.

C-uppsats-kursen börjar nästa tisdag, om en vecka! Ska ta tag i det nu, måste verkligen hitta alla de artiklar jag ska granska och som ska ingå i mitt arbete! ca 20-25 st! Ska bli roligt att ta tag i det, jag är mer för att skriva uppsatser än att skriva tentor!

Bjuder på lite kort på några av de djur vi håller av!


Pappa och mammas lilla hund Mack, en Tibetansk spanniel, har en hel stor fåtölj för sig själv...



Mendan pappa och mammas stora hund Myra, Leonberger, trängs i soffan med lillasyster, mamma och mig! Lite orättvist fördelat kanske?!



Denna bild visar ganska tydligt vem av våra hjärtan sombestämmer här hemma!



Lyckades knäppa ett kort på de båda, de är så söta (när de håller sig stilla och inte river runt överallt!)

Nu blir det tv, halv åtta hos mig, Familjen Annorlunda, och sen Spårlöst.

Nya tag

Då var även jag tillbaka efter ett välbehövligt juluppehåll! Har haft en jätte bra jul med nära och kära. Jag och Marcus pendlade mellan Bollnäs och Byn, vi åkte dit det var godast middag! Hihi. Så skönt att få komma hem en sväng, ingen av oss har varit hem speciellt mycket under hösten. Kul att träffa alla och få lite kvalitetstid ihop! Katterna var med de också, de bosatte vi i Bollnäs hos mina föräldrar. Nu vet vi helt säkert att Astrid har en foderallergi, nu gäller det att hitta ett torrfoder som inte innehåller några konstiga saker och som de båda har aptit på, sen är det bara att vänta och se om hon tål det eller inte. Ja, för att fortsätta om julen så tackar jag för alla fina julklappar! Fick bla. ett par kängor, klocka, kläder, mysstrumpor, juldekoration, pepparkaksformar, pengar mm. mm. Tack tack alla! :)

Nyår spenderades i Bollnäs och vi var uppe till strax efter tolvsalget. Spelade spel och åt ost & kex.

Nyårsdagen for vi till Byn, åt middag där med Marcus familj och hans faster med familj. Därefter åkte vil tillbaka mot Bollnäs för att packa bilen och åka HEM! Det var så skönt att komma hem. Nog för att det är skönt att vara borta så är det underbart skönt att få komma hem till sitt eget, sin säng och sin soffa!!

På lördag bjöd vi våra grannar på 3-rättersmiddag,förätt - gurka och melonsallad med lufftorkad skinka och rostade pinjenötter, varmrätt - Marcus mammas grekiska pytt-i-panna och till efterrätt Gimo med vaniljglass. Efter det spelade vi spel och hade det trevligt ända in på natten!

På söndagen blev vi sjuka båda två, mamma smittade oss då hon var helt slut under nyårsafton! Jag var sjuk till torsdag-fredag, men trött och slut i kroppen fram till söndag.

I Lördags åkte jag tåget hem till Bollnäs för att gratta pappa som fyllde år i går! Grattis grattis!! han fick en spikkudde av oss syskon.

Då var jag framme vid dagens datum, Marcus är på skolan och kommer hem i kväll, jag pluggar inför tentan och gör klart några studieuppgifter. Känns helt ok. Det är första dagen jag pluggar idag, har legat på latsidan kan man verkligen säga! Men nu är det ändring på det!

Snart börjar näst sista kursen på sjuksköterskeutbildningen också, det är då det beryktade examensarbetet ska skrivas. Redan 29/1 skall jag ha hittat ca 20-25 vetenskapliga artiklar och läst igenom dessa, de ska ingå i mitt arbete. Känns som att det är lite lite tid kvar, men jag och Tessan får ta hjälp av varandra för att detta ska gå bra! Vi är dukttiga på att hjälpa varandra och motivera!

Måste passa på att grattulera både Tessan och hennes karl till förlovningen och Anna och hennes karl till deras förlovning! JÄTTE GRATTIS TILL ER! Glad för er skull!

Hm, tror att jag fått med det mesta som hänt under tiden jag varit frånvarande här. Nu har allt dragit igång och det är verkligen inte långt var till jag är legitimerad Sjuksköterska! Det känns helt galet! Tankarna bara snurrar runt och jag vet varken ut eller in. Vart ska vi bo? Hur ska vi bo? Vart ska jag jobba? Får vi något jobb? Med framtiden i tankarna kommer jag på att det snart är sommar och jag måste söka sommar jobb - förhoppningsvis mitt första jobb som ssk! Vi får se vad som händer de närmsta månaderna, jag är förväntansfull och lite orolig - många kännslor på samma gång! Något som jag vet är att det blir bra! Jag är positiv!

RSS 2.0