Tvättdags

Strålande sol, blå himmel och lite blåst. Kan det bli bättre?!

Klev upp 07.50 i morse för att tvätta, har tvättstugan mellan 8-16 i dag. Har redan tvättat 4 maskiner´, är slö i dag så jag tummlar allt som går att tummla! Sista maskinen inne nu, lite sängkläder. Tyckte det var lika bra att passa på.

Ska nog bege mig på en liten prommenad senare, känner mig sugen på lite jordgubbar! Jag tänker försöka stenhårt med att sluta äta godis. Jag måste skärpa mig med det nu känner jag. Innan jag rullar fram. Vem vet, det kanske går fort och innan man vet ordet av väger man över 100 kg. Det är av den enkla anledningen jag vill försöka sluta.

Veckorna går så fort, redan onsdag. Och på fredag kommer Marcus igen. :) Blir en lugn helg för oss, kanske beger vi oss en sväng till den stora Ockelbo Marknaden som är i helgen. Skönt att strosa runt lite om vädret tilllåter.

Nu ska jag vattna mina blommor så de inte vissnar bort i fönstrena!

Måndag

Då var det äntligen måndag och jag har nu ledigt i tre dagar! Börjar inte jobba förräns torsdag kl 13.30 -22-00. Så skönt att få vila upp sig lite!

Helgen var toppen jobbade dag på torsdag och mot kvällningen kom Marcus hem igen, så skönt att ha honom hemma! Midsommarafton fick en lugn start, vi tog sovmorgon och passade på att mysa lite extra länge. Sen var det dax att städa och förbereda innan André och Astrid kom. Vi grillade kött och gjorde färskpotatis i ugn samt en stor grönsallad med fetaost och potatissallad och Astrids goda hembakade bröd!  En nubbe fick jag i mig också, den var inte så god! Efter middagen tog vi oss en prommenad till havet och strosade omkring på stranden. Väl hemma igen bjöds vi på en hembakad chokladmoussetårta som Astrid hade med sig. Den var helt underbart god! Efter det spelade vi några omgångar kubb. Senare på kvällen spelade vi lite kort tillsammans och Marcus och André skulle bestämt testa kaffekask, vilket var gott till en början men det slutade med att det inte var någon höjdare. Då bestämde vi oss för att ta en till promenad, jätteskönt ute. Vi kom inte i säng förräns klockan var 04. haha. Både jag och Astrid skulle upp och jobba, hon kl 11 och jag 22. marcus kom och hämtade mig, skönt att slippa bussen! Då var det bara att gå isäng då jag skulle upp kl 05.20. Trött som en get klev jag upp och tog bussen till jobbet. När jag kom hem hade Marcus åkt och jag var ensam igen.

Dagen spenderades mestadels ute men även sovandes i soffan. Jag är så trött och det är verkligen skönt att få tre dagar ledigt! De ringde från jobbet i dag och frågade om jag kunde jobba i kväll, dag i morgon och kväll på onsdag. Det sa jag bestämt nej till! Vecka som var jobbade jag sex dagar av sju! Jag måste få vara lite ledig. Dagen i dag har varit varm och solig, det var först nu som det kom en skvätt regn. Vi får se vad dagen i morgon bjuder på. Inget planerat än så länge.

(Njuter av ledigheten!)

Jobb

Då var det snart dags igen att bege sig till bussen och vidare till jobbet. Har gjort två dagar av min fyra dagar långa introduktion. Det går bra, allt flyter på bättre än jag förväntat. Det är så skönt att äntligen få göra något på dagarn! Känns inte riktigt lika tomt! I dag jobbar jag mellan 13.30-22.00 och i morgon börjar jag 07-15.00 vilket betyder att jag kommer hem sent i kväll och måste kliva upp 04.45 i morgon!! Det är det enda som känns lite betungande för jag är så trött när jag kommer hem. På avdelningen är det rätt körigt nu 9 överbeläggningar i går!!! Det finns heller ingen personal att ringa in så det blir mycket spring, men evigt tacksam är jag för stödstrumpor och foppatofflor! hihi.

Marcus kommer (förhoppningsvis) i morgon! Wihoo! Och på midsommarafton kommer André och hans Astrid för att äta och umgås med oss. Grilla och spela kubb, om vädret tillåter.

I dag, äntligen, är våra katter registrerade i ägarregistret för katter! Så om de springer bort är det bara att gå in på SKKs hemsida och skriva in nummret de har i örat så kommer min adress och mitt telefonnummer fram. Hur bra som helst. Nu väntar jag bara på räkningen på 240 kr. Sen blir det dags att försäkra de, utifall det skulle hända något.

Jag tror att Astrid och Sally har det lite ensamt hemma när jag jobbar. Det märks när jag kommer hem, hinner knappt innanför dörren så ligger Sally på golvet och jag ska mysa med henne och klia magen. Men så snart jag gått isäng och släckt lampan river de lägenheten! Som tur är hinner jag somna innan det värsta drar igång. Jag är glad att de har varandra, annars vore det tomt för dom.

Fick reda på min sista inlämningsuppgift i går också. Det blev ett G på den, men glad är jag. Den var verkligen inte rolig att göra. För det första hade jag inga böcker, för det andra lånade jag två av en vän och för det tredje så kändes hela uppgiften som flumm. Så i slutbetyg på denna kurs blir det ett C. Vilket är bra. Ska inte klaga.

Nu ska jag kika runt en sväng här hemma och se om jag glömt göra något innan jag åker iväg.

Måndag

Otroligt fint väder! Strålande sol och blå himmel! Typiskt, bara för att jag ska jobba heela dagen!

Då var det snart dags att gå till bussen men först en sväng till soprummet. Har städat ur kattlådan och rensat i sopskåpet. I dag har jag också diskat och hunnit med att ta en dusch.

Undra vad katterna tycker om att bli lämnade i dag nu då. De blir lite ensamma i sommar. Men som tur är har de ju varandra och jag kommer ju hem förr eller senare under dagen. Jobb då mellan 13.30 - 22.00. Skönt att komma igång. Plånboken skriker efter lite mer pengar!


Nu ska jag göra mig klar och se till att allt som ska med kommer med!


Helgen

Lillasyster kom i fredags,  och vi åt massa jordgubbar! Hon åkte hem på tåget med mig på lördagen då jag skulle hem och möta Marcus för att åka till faster. Hos faster skulle vi hämta en liten furukökssoffa som min farmor hade tidigare. Vi lånade Marcus föräldrars bil samt en släpvagn med kåpa. Middag åts i Bollnäs med familjen. (Det är inte så ofta det händer längre!). Efter maten tuffade vi hem. Väl hemma städade vi snabbt av soffan och ställde den på plats, Tjusigt! Ser så mycket mer hemtrvligt ut nu! Det som är smart är ju den lilla extra förvaringsplatsen som nu finns, i soffan förvaras täcken och kuddar.

Då skönt att ha mitt hjärta hemma igen! Det är inte lika tomt med honom i närheten. Vi hade en lugn kväll framför en tv med bara skit!

Dagen i dag var lugn, vi tog sovmorgon och myste med katterna i sängen! Sen lurade jag med mig Marcus till Rusta, Dollar, Jysk och Willys. Vi var på jakt efter kuddar till kökssoffan samt någon form av skumm till vår tilltänkta huvudgavel. Vi fann inget av detta. Det blev en glass, toapapper, nya köksgardiner och toapapper istället.

Golfen ger ifrån sig konstiga ljud när jag bromsar. Marcus kollade vad det skulle kunna vara och fann att det var bromsbelägget höger fram som var helt nedslitet. Som tur var är det något som är rellativt billigt och enkelt att fixa. Älskling ska köpa med sig det som behövs och försöka sig på och ordna det till helgen. (han kommer igen på torsdag kväll eller fredag morgon). Det är tur att jag har honom, en karl som kan det mesta! Allt från mopeder till datorer, bilar och annat allmännt som ingen annan har koll på! Hihi.

I morgon 13.30 börjar mitt sommarjobb på Ortopedavdelningen på Gävle sjukhus. Det blir skönt att få något att göra om dagarna. Det är en inte helt främmande avdelning då jag gjorde min SSK praktik där i fyra veckor under februari i år. Skönt att inte känna sig helt borta, nu gäller det bara att friska upp minnet och köra på! En liten semester har jag i år, två veckor i juli. Inte något speciellt planerat förutom en släktträff i Fagernäs, Norge. Resten utav ledigheten blir lugn, kanske en sväng ner till Sthlm och morfar.

Nu är det nog dags att knoppa om jag ska vara pigg och alert i morgon och komma ihåg matlådan, hänglåset, foppatofflorna och pennfickan. :)

GOD NATT.

Förrådet

Nu regnar det, äntligen! Det kommer mina blommor att må bra av. Ser så skönt ut ute att jag skulle vilja ställa mig mitt i ösregnet och njuta!

I morse ringde jag Älvkarlebyhus för att jag behövde komma in i mit förråd. De har bytt front och lås i alla lägenhetslängor. Tanken var att vi själva skulle sätta dit tillfälliga hänglås (så vi kunde nyttja förråden) fram tills de nya låsen skulle komma, där lägenhetsnyckeln skulle passa. nu var det bara så att älvkarlebyhus satte dit egna hänglås och vi har inte fått några nycklar. Vårt förråd har nu varit låst i fyra veckor. Så, jag ringde i dag och pratade med en kvinna som sa att det kunde komma någon och knipsa upp det befintliga hänglåset men att jag då måste sätta dit ett eget (vilket var helt OK för mig). Hon sa också att de inte kunde hitta nycklarna till de nuvarande hänglåsen och att de nya låsen skulle komma i AUGUSTI- SEPTEMBER!! Hur som helst så kom det en vaktmästare och låste upp hänglåset (han hade visst hittat nycklarna) och jag/vi fick själva behålla de nycklarna så nu kan vi äntligen komma in i förrådet!!! Nu har jag sprungit mig svettig i trapporna och burit ner saker och fixat till lite där nere. ÄNTLIGEN! 

Vi får se om min lillasyster ids komma hit, än har jag inte hört hur det blir. Vore skojj om hon ville komma. Men, det beror ju på om pappa vill skänka henne en slant (som hon så fint uttryckte sig).

Nu väntar jag ett smtal från pappa sen väntar duschen på mig!

Våfflor och jordgubbsylt

Det var min middag. Inte hungrig i dag heller, skulle nog klara mig utan middag. Men, jag vet ju att det inte är bra att inte äta så jag åt ändå.

Jag tog mig en promenad till Prix idag, skönt att gå en sväng. Köpte mjölklinser med kattmynta i till Sally och Astrid, de blev helt tokiga när de åt! Haha. Måste vara deras favoritgodis!

Hm... Resten av kvällen? Vattna blommor (eftersom det aldrig kommer något regn!), se på tv, ge katterna mat, rensa kattlådan och gå och lägga mig. Ja, så händelserik blir min kväll!

I morgon kanske min lillasyster kommer och hälsar på en sväng, kul med lite sällskap. Det är inte så ofta vi umgås. Jag tror vi mest "va med varandra" när vi var små. Haha. Jag brukade lura henne en massa roligt! Som den gången när vi delade sovrum, då brukade jag låtsas att jag var en häxa. Hihi. Jag förställde rösten och lät så läskig jag bara kunde! Såklart gjorde jag bara det när vi skulle sova, på natten när det var mörkt. (Det har jag förståss slutat med nu).  Hon åker isf med mig tillbaka hem på lördag då jag och Marcus ska hämta en kökssoffa som min farmor haft hemma hos min faster. Det blir nog fint i köket med en soffa, plus att det får plats fler personer då!

Åh, Marcus stannar nog till söndag! Woho! Skönt, känns så konstigt, redan, att vara ensam hemma så mycket i sommar. Det är jag inte riktigt van vid. Har ju alltid haft familjen runt omkring, och sen jag flyttade ihop med Marcus har han oftast varit hemma här med mig. Som tur är är sommaren inte lång. Snart är det höst och skolan har börjat igen!


Ägnar en liten tanke till min lilla mamma. Det vet jag att hon behöver. Hon är en grubblare ibland och jag vet att hon har mycket att tänka på. Hoppas du vet att jag tänker på dig!
Åh! Ni bara måste kolla in dessa helt underbara serierna! :D Haha. (Inget för kräsmagade) Det är väldigt roliga, väldigt provocerande tecknade serier. Jag älskar de!! http://www.wulffmorgenthaler.com

Trötter

Mulet och blåsigt, i dag igen. Ser kallt ut ute.

Ja, då var det en ny dag. Jag känner mig seg, går fortfarande i pyamas. Hihi. Lite skönt är det allt. Måste ta och göra mig klar så jag får komma ut en sväng. Jag tror att jag verkligen behöver en prommenad i dag!

Grattis till Sally som blir ett år i dag! Nu är båda våra missar ett helt år.

                        Här är hon liten, men ack så söt!  

                        Hihi. Hon är visst en liten jägare.

I augusti har jag och Marcus bott här i ett år! Sambos i ett år. Lägenheten känns verkligen som mitt hem, här bor jag, vi. Så skönt!  I dag blir det en lugn dag. Vet inte riktigt vad jag ska göra... Vi får se vad jag hittar på!

Makaroner och köttfärssås

Då var jag mätt i magen för i dag då. Men det är så tråkigt att äta ensam, maten smakar inte och jag har ingen ro i kroppen att sitta still. Jag tror att det smakade bra iaf.

Då har vi varit på en sväng till veterinären, det gick bra. Sally sjöng heeela vägen fram och hela vägen tillbaka. Astrid däremot fann sig till rätta med det samma, hon somnade om. I bland är det nog skönt att slippa höra allt oväsen! När vi närmade oss Gävle såg jag att himlen blev svartare och svartare, bara någon minut senare brakade hela helvetet lös! En riktig störtskur med hårt regn och hagel. Vindrutetorkarna gick på högvarv, svårt att se ut ändå! Men desto närmare Valbo vi kom, desto bättre blev vädret. Och tur var väl det. Väl inne hos veterinären fick de sig en varsin vaccinationsspruta. Det var bara Astrid som skrek till lite och på någon minut var det klart och vi gick ut i bilen igen för att åka hem.

Kvällen blir lugn ska kika på Unga mödrar, serien från Danmark, sen blir det en dokumentär om en liten pojke som är lika stor (liten) som tummeliten. Kvällen ser fullspeckad ut av tvprogram.

Nu ska jag ringa mamma så jag får prata av mig lite i dag och inte bara gå omkring och prata med katterna. Jag får inte så bra svar från de, speciellt inte Astrid. Hihi.


11 juni

I dag är det blåsigt och mulet ute, stod i tidningen att det var risk för regn.

Då har man vaknat igen då. Känner mig trött i dag. Men det blir nog ändring på det så snart jag hoppat in i duschen. I dag ska jag åka med katterna till veterinären, vi åker vid kl 14.00, då är vi framme i god tid. I övrigt verkar detta bli en lugn dag. Funderar redan på middag, tror det blir köttfärssås och spaghetti. Det blir många matlådor på det, vilket är bra då jag börjar jobba på måndag.

Det börjar kännas tomt nu utan Marcus, bara jag och katterna hemma. Tråkigt för jag har ingen att prata med, går omkring här hela dagarna och säger inte många ord. Marcus verkar ha det OK på jobbet, verkar ha hamnat på en tråkig plats men som tur är har han några vänner där som han kan fördriva tiden med.

Visst ja, jag försökte ringa ungdomsmottagningen i går morse men kom inte fram, nu har de efter två veckor sjukstängt, semester. Då ringde jag ungdomsmottagningen i Bollnäs ist och där är de snälla och goa. Då, äntligen fick jag reda på varför mina ppiller skulle kosta mig 600 kr. Jo, de har utgått från högkostnadsskyddet, det gjorde de 1a januari i år. Barnmorskan sa även att det inte finns några andra piller med så låg hormonnivå som de jag har, så det var, enligt henne, inte värt att byta. Jag fick så vackert gå till apoteket, igen, och köpa dom. Känner mig 600 kr fattigare! Det jag inte förstår är varför ingen förklarat detta för mig tidigare, då hade jag sluppit denna soppa. (Som Marcus sa, "så god och matig"). Nej, nu är det klar för ett år frammåt. Slår man ut 600 på ett år blir det inte så dyrt trotts allt, 50 kr i månaden och det ska jag väl ha råd med. :)

Nu ska jag göra mig klar för dagen och packa allt som jag inte ska glömma, innan jag glömmer det!


Mätt och belåten

Då har jag äntligen fått något att äta. Det blev en matig kycklingbaguette med sallad, skinka, tomat, gurka, kyckling och currycremefraiche. Jättegott!

Jag tog bussen in till stan jag behövde införskaffa lite toapapper, bikini, nagelacremover och rakhyvlar. Jag hittade inga rakhyvlar och ingen bikini. Det är inte tänkt att jag ska bada i år, det får duga med bikiniöverdel och kortbyxor i sommar. Jag har ju inte direkt kommit i sommarformen ännu... Väl nere på stan började det regna, det öste ner. Skönt för efter regnet ändrades luften och det blev svalt och skönt ute. Jag köpte två byttor med jordgubbar som jag åt lite av när jag kom hem. Åh, så gott det var!

Sen jag kom hem har jag bara tvättat. Inte roligt. Ska ut nu och vika ihop lite torr tvätt samt slänga in det sista i torktummlaren. Skönt att det nästan är klart iaf! Sitter och funderar om jag är värd lite mer jordgubbar lite senare i kväll. Jag tänker att det är bättre med jordgubbar än chips och godis. Hihi. Godis är verkligen min akilleshäl. Måste sluta. Men godistarmen bara skriker och skriker.

I morgon är det dags att vaccinera katterna för sista gången, blir till att brumma till Valbo Distriksverterinär med de i Golfen (som råkar vara min absoluta favorit bil! ;P) Det ska nog gå bra, vi åker vid 14.00 som tur är har de drop in vaccinering mellan 14.00-16.00. Ingen musik behöver jag, kattorna sjunger så bra så bra.

Tvättstugan ropar....

God morgon

I dag blåser det lite och är mulet. Ganska skönt ska jag säga. Lite omväxling mot all denna värme och sol. (det är skönt det med men..)

Det känns som att jag är uppe med tuppen fastän klockan är 9.00. Jag tror att jag blir tokig, nu har ungdomsmottagningen semesterstängt efter två veckor av stängt pga sjukdom...

Jag vaknade i natt av att katterna morrade och fräste. När jag tittade upp flög de ner från fönsterbrädan och båda hade fått ekorrsvans! Jag funderade vad som stod på tok så jag klev upp för att forska vidare. Både Astrid och Sally verkade rädda och smög omkring på golvet, de vågade inte hoppa upp på fönsterbrädan igen. Jag kikade ut bakom rullgardinen och ut genom fönstret och där på fönsterbläcket stod en stor grå katt och fräste. Han försökte peka in genom fönsterspringan med tassen. Jag pustar ut, det var inte värre än så... jag schasar iväg honom och stänger fönstret sen gick jag och lade mig i hopp om att få sova några timmar till. Det var bara Sally som vågade sig upp på fönsterbrädan igen, Astrid lade sig med mig och somnade.





I dag är det tvättning som gäller, mellan 16.00-21.00. Det är rellativt lättsam tvätt dock, sängkläder och handdukar samt lite gardiner. Vi får se när jag blir klar i kväll.

RSS 2.0