Ferdag

Då har jag skrivit tentn, skönt att veta att detta var den sista tentan före jul! Det har varit lite kämpigt med alla tentor som avlöst varandra under hela hösten. Men nu ska det vara klart.

I dag tokblåser det, nästan strom, regnar spjut och ibland lite snöblandat. Mitt paraply blåste sönder när jag skulle gå till bussplatsen. Måste köpa mig ett nytt, rött, paraply.


Trött och seg, frusen. Sitter med min lilla dator i knät i soffan med en stor halsduk lindad runt halsen i hopp om att den håller mig varm. På tvn är det Hem till Gården, den serien är så mysig. Tittade alltid på den med mamma lagom till eftermddagsfikat när jag var liten, nu har jag själv fastnat. :P

Jobb i helgen, 07-15.00 på lördag och söndag. Skönt med lite extra pengar till jul, samtidigt segt. Det r ju alltid så skönt när helgen kommer. Men som tur är har jag ju varit "ledig" denna vecka och Marcus har varit hemma han med så vi kan säga att vi haft vår helg... En långhelg.

Visst ja, Chipslådan jag skrev om. Jätte gott!! Helt klart annorlunda.
1. Stek fläskfile i skivor krydda med vad du vill (knorrs köttkrydda är att rekomendera)
2. Gör i ordning redning med 2 dl mjölk och 3 dl grädde och tjoka på med vetemjöl
3. Lägg filen i en ugnsfastform, häll över en 200g chipspåse (vilken sort du vill men sour cream är att rekomendera)
4. Häll över mjölkblandningen, farnera med tomatskivor och riven ost. In i ugnen 15 minuter.
Avnjuts med sallad och något gott att dricka samt lite chips på sidan om. :)
Roligt att testa något nytt.

I dag känner jag för att äta något riktigt gott, funderar på hemmagjorda klyftpotatisar med helstekt fläskfile med bacon i. Mumms. Och till efterätt massa godis och chips i soffan med en bra film!

Nu vill jag åka och handla, är hungrig och vi har inget gott i skåpen hemma...

Onsdag

I gårkväll visste vi inte om vi skulle gråta eller vart vi skulle ta vägen! Jag hade (för första gången på 6 mån) tänt ett stearinljus på vardagsrumsbordet, både jag och Marcus var i rummet för att "hålla koll". Man vet ju aldrig när man har katt... Jag tittar mot bordet och får syn på vår vita döva katt, Astrid. Hon står på bordet och i samma ögonblick jag ser henne ser jag också att hon brinner!!! Jag rusar fram till bordet och lyfter upp henne, blåser ut de decimeterlånga lågorna som slår ut från hennes bakben och svans. Springer därefter in i köket, till vattnet, för att se hur stora skadorna blivit... Upptäcker till vår förvåning att endast pälsen blivit svedd. Alltså med andra ord, INGA skador! Vi pustar ut och hjärtat pickar på i 100. Vi hade verkligen tur. Astrid märkte inte ens vad som hänt utan fortsatte sin kväll precis som vanligt, sovandes på akvariet och i skrivbordsstolen. Vi hade tur!

Denna dag har spenderats framför datorn, skrivit klart allt jag tror jag ska kunna till fredagens tenta. Det blev totalt 13 A4 sidor med text. Bara att bita tag i de snart då. Orken och lusten att plugga har lämnat mig, för gott känns det som.

I dag blir det något helt nytt till middag, något vi aldrig lagat förr. Hör och häpna: CHIPSLÅDA! Kommer med kommentarer efter maten. :)

Måndag

Då var det måndag och tentan närmar sig med stormsteg. Denna gång ska Geriatrik, Pediatrik och Gynekologi tentas av. Pluggat från 10-15.00 i dag utan paus, skönt att få det mesta gjort.

Denna helg har varit rolig, mycket besök. På fredagen kom min familj hit för att gratta mig de stannade ända till klockan 21. Så roligt när de kommer och hälsar på och vi kan bjuda igen lite med god mat och fika. :) Då var det lördag och hela Marcus familj kom på besök, på min 20 års dag. Igen, god mat, massa fika och trevligt sällskap! Under dessa dagar fick jag pengar, presentkort, en Orkidé, massa älgkött ;P , trosor, läppbalsam, duschtvål, örhängen och mina favoritgodisar. :) Tack och tack!

Söndagen kom med stormsteg. Jag gick i morgonrock hela dagen (nästan). Gick till soffan för att sova, vidare in till sängen och tillbaka till soffan igen. :P Så skönt. Marcus pluggade hela dagen inför tentan som var i dag. Sen bar det av på lite boxning, veckans favorit aktivitet tillsammans med Tessan! Vi blir bara starkare och starkare! Känner i musklerna i dag att de växer...

I dag då, måndag. En pluggdag, verkligen. Nu har jag givit upp och sitter vid datorn och klurar på hur jag ska spendera mina pengar... på en röd Canon Coolpix kamera kanske? :)



Åh, jag längtar tills i morgon, en paus från pluggnadet blir det. Jag och Marucs ska åka ut till Valbo och kika lite. Känns som att det är det första vi gör tillsammans under denna höst, förutom att åka hem och hälsa på. Ska bli skönt att tänka på något annat.

Nu tänker jag på mamma och vår hund Myra. Myra blev påhoppad i kväll av en stor pitbulterrier. Mamma och min syster sparkade hunden i hopp om att den skulle sluta men icke. Pitbullen var helt tokig och bet och bet i Myra som om hon vore en leksak. Jag hoppas bara att detta inte satt några spår i henne inför kommande hundmöten... Som det blev med vår förra hund, hon klarade inte av andra hundar efter det att hon blivit påhoppad x flera vid olika tillfällen. Som tur var blev varken Myra, mamma eller Linda bitna.... Tänker på er.

Nu blir det en kväll i tv:ns tecken (som vanligt mellan 20.00 - 22.00) :P

Fredag

I dag har vi 10 plusgrade ute, gått och mulet med storm.

Då är jag nästan klar med allt innan familjen kommer. Vi åkte och handlade kl 9 i morsen och när vi kom hem städade vi i hop lite och plockade saker till deras rätta plats. Sen pluggade Marcus och åkte till skolan. Jag blev hemma med dammtrasan, dammsugaren och skurmoppen. Äntligen får jag vila en stund. En dusch är välbehövlig vid det här laget!

Mamma och pappa kommer vid 17, de har då med sig en gryta med mat. Fika bjuder vi på, trottsallt är det jag som fyller år...

I morgon, lördadg kommer Marcus familj för att gratta mig, och då på min dag, 25 oktober. Då är det 20 år sedan jag kom till värden.

Trött och orkeslös med inslag av huvudvärk...

Ledig till veckan då vi har ytterligare en tenta på fredag. Ena tentan avlöser den andra. Så har det sett ut under hösten. Men det går bra. Snart har jag ju gått halva tiden, det är inte långt kvar förrens vi ska besluta vart vi ska ta vägen med lägenhet, jobb och vilken stad vi vill bo i. Mycket att tänka på.

RSS 2.0