29 Januari

Då hade jag och Marcus varit tillsammans i 4 år! Lycka, jag är så glad att jag hittade honom på klotterplanket på lunar... Hihi. 1 ½ år har vi nu bott tillsammans också. Det är så skönt att ha någon hemma som väntar på en och någon som man alltid vaknar upp brevid. Jag fick 20 st röda rosor, så fina! Lägger in kort sen. Blev bjuden på middag i Gävle på den grekiska restaurangen Akropolis. Åh gud vilken god mat de hade! Ett väldigt fint och fräscht ställe. Dit ska vi å fler gånger och äta. Jag älskar dig hjärtat mitt, så glad att jag har dig! ;-*

Ledig i dag, fredag, till tisdag em. SKÖNT! Jag ska passa på att njta till fullo! På måndag ska jag och gumman gymma. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Det är något som är välbehövligt! Måste säga att vårt godisförbud går riktigt bra, känner mig inte alls lika sugen som jag gjorde förr. Kunde inte gå in i en affär utan att köpa nåot godis...

Åh, ska bjuda Marcus på en god drink i kväll (den vi drack när vi var ut, jag Anna och Tessan)
Sprit
Sourz red berries
CocaCola
Is

Är det godaste jag druckit (smakar som mina favoritgodisar - sura körsbär- Mumms!!

Blir en lugn myskväll i kväll framför tvn. :)

JAAAAAAAA!!!!!

Team Hanna är i final i Körslaget!!!!!Hejja, hejja, hejja BOLLNÄS!!!

Snö, snö, snö...

Då har även min första praktikperiod börjat på Bomhusgården. Känns ok, eller ja, jag vvet inte riktgit hur jag ska beskriva kännslan. Jag (alla SSK) gör väldigt lite, samtidigt som vi gör saker ändå. Svårt att förklara. Men det blir nog bra. Jag har kommit igång med alla tre arbeten, alltså valt ämne att "föreläsa" om samt hittat artiklar och annat elektroniskt material. det som fattas till den uppgiften är böcker. Intervjun med en äldre har jag ordnat lite frågor till samt skrivit ett brev till chefen att jag vill intervjua henne också och bifogat de frågor jag ska ställa. Känns jätteskönt. Så till veckan hoppas jag ha utfört de båda intervjuerna. :) . Jag kan vara duktig om och när jag vill. Hihi.

I dag har Marcus tenta, jag ska ta bussen in till stan så ska vi äta lunch och kika runt lite. Vi behöver införskaffa lite nya och fräscha blommor till sovrum och kök. Då ska det nog se lite hemtrevligt ut här också. Sen har jasg planerat att köpa ett par nya arbetsskor, de jag har är värdelösa. Sen har ajg spanat in ett linne och ett par svarta byxor som jag också funderar på att införskaffa. Det tråkiga  nu är att snön vräker ner, stod i tidningen i morse att SMHI varnade för snökos inne i Gävle, kunde komma närmare 20 cm under dagen/natten.

I morgon är det redan söndag och min arbetsvecka blir måndag, tisdag, onsdag och torsdag 07-16.00 om jag inte minns fel varje dag.

Åh, nu är det Gilmore Girls på tvn!!! Ett favoritprogram måste jag erkänna, kan se denna serie hur många gånger som helst!










Då var tentan gjord

Nu kan jag pusta ut och börja förbereda mig inför omtentan... Detta var en knepig tenta. Det verkar som att jag och alla andra helt lagt ner energi på helt fel delar. Blir roligt att få tillbaka tentan... Nu är den gjord iaf. :) Det firades med lunch på Mingel o bar med Tessan och hennes kompis Anna. Vi hade en trevlig heldag på stan där vi alla tre for runt efter några nya partykläder till lördag då vi bestämt oss för att gå ut. Jag fyndade ett lila linne med pärlor på REAN :D Hihi. Det tog ett tag och jag knde att jag aldrig skulle hitta något att ha på mig, men tillslut i sista affären vi var in i så sprang jag på linnet. Köpte även röda och vita tulpaner, de står på köksbordet och lyser upp. Dock är all jul kvar hemma hos oss så det ser lite roligt ut med julgardiner, juldukar och ljusstakar samt en tulpanbukett på bordet. Men det ska jag fixa i morgon, ska bli skönt att få undan allt som vi varken hunnit  eller orkat engagera oss i tidigare. :) Speciellt inte nu med tentorna som varit och som är på ingång...

Jag är sugen på att baka också, vi fr se vad jag hittar på i morgon. Storstädning, pyssel och en hundpromenad är planerna inför morgondagen.

Jag och Marcus har förresten godiförbud, ända fram till mitten på februari!!! Hur ska detta gå?! Jag får som sagt baaka ist...

Nu str kotletterna i ugnen och potatisen på spisen. Börjar bli riktigt hungrig nu. Ska bli gott med mat. :) Resten av kvällen spenderas framför tvn med fötterna på soffbordet! Stackars gubben får plugga, han har tenta på lördag som han inte riktigt hunnit polugga till så han gör inget annat.... Håller tummarna för honom!!


Jag har gjort en GOD smörgåstårta!!

I fredags åkte vi hem för att fira pappa på lördag. Under lördagen var jag och mamma ut på en mindr shoppintur i bollnäs. Fyndade lite, och köpte ingridienserna till smörgåstårtan som jag och Marcus lovade att vi skulle göra. En smörgåstårta som JAG tycker om utan massa äckel på!! Här kommer en bild på skönheten, riktigt god och jag kan härmed säga att jag tycker om smörgåstårta!!! :D (det trodde jag aldrig om mig själv).




Sen bjöd pappa på tårta också, maräng och hallontårta, nog den godaste jag ätit!!



Sen blev hela familjen bjuden på mat på Kinaresturangen i Bollnäs, syster fixade även så att pappa fick gratis efterrätt för att han fyller år! Hihi. Vi hade roligt kan man säga. Stackars Pontus, han får stå ut med mycket!! Hihi. Därefter åkte vi hem och tittade på Körslaget, jag och Marcus åkte hem efter att Bollnäskören sjungit. Vi skulle ta gamla E4an hem då Marcus inte ville få salt på den nytvättade bilen, det resulterade i en felåkning på totalt 25-30 min. Men när vi kom på att vi har GPS i mobilen kom vi på rätt väg och tillslut hamnade vi hemma i lugnet i Skutskär.

Dagen i dag bör bestå utav tentaplugg men motivationen tryter och allt annat är sååå mkt roligare just nu. Till och med att städa bort julen och sätta upp nya gardiner!! :-O. Haha, det trodde jag inte om mig själv. Aja, känner mig inte så orolig inför tentan, det får gå som det går. :) Går nog att plita ihop något ánnars får jag ordbajsa så det står härliga till! Marcus dricker kaffe hos grannen och jag är fika/godissugen... Till  middag blir det Tacos, det är makalöst gott! Ska försöka slänga ner en påse chips i korgen också... (man kan nog gissa vad som är på G... Det börjar på M och slutar på ens)

Jag måste visa det fina Pandoraarmbandet jag fick av Marcus i julklapp!









 Min månadssten, Turmalin. Denna berlock köpte jag själv. :) Nu vill jag ha massor av berolcker så hela armbandet blir fullt av fina och minnesvärda berlocker. Dessa köps från hemsidan www.pandorashop.se

Snart tenta...

I dag har jag varit ute och gått med grannen/vännen Astrid, hon är dagmatte till tre hundar, vi var ute i snöblåsten ca 1 tim. Otroligt skönt att få komma ut och gå lite! Det blir repris i morgon kl 11.00. Jag som borde plugga inf. tentan, har hunnit skriva ungf. hälften av allt jag ska lära mig så vi får se, den är inte förrens torsdag... Fredag? hm... Det borde kollas upp mer ordentligt... hihi.

I går var jag och älskling till Valbo och kikade runt lite. Pappa fyller år på lördag så vi fyndade ett paket. ÅH! Marcus fick tillbaka sina glasögon också! Han är så fin i de nya jämfört med de gamla! Sen blev det billsybiddadg för mig, Marcus åt på IKEA.

I morgon åker vi hem för att fira pappa, Marcus och jag har lova att göra smörgåstårta! haha. Det kommer bli roligt! Jag har aldrigt tyckt om det, är kräsen. Men nu ska jag få göra en som bara jag tycker om med skinka, ost, tomat, gurka, sallad.... hihi. Marcus gör en med liiite mer (äckel) saker på.

Nu bakar han, sockerkaka! Jag lovade att göra negerbollar sen... STOORA ska dom bli, precis som de på skolan! Mumms! Köttfärssås till middag. Tvätttid kl 16.00, skönt att få bort lite smutskläder. Jag har upptäckt att jag har ett par sköna jeans som jag använder. Nu är det dags att köpa minst ett par till, vill ha ett par svarta... Kikat i Ellos nya vår/sommar katalog, som alla andra bloggare... Det var lite fint i den som jag förmodligen kommer skikca efter så snart jag fått pengar. Ska fråga om mamma ska beställa något med mig denna gång... :)

En vanlig söndag

Nu är julen slut för min del! Då var det bara att vänta på nästa.

Dagen före julafton sppenderades i bilen upp till Edsbyn med två katter, en så söt och sovande och en andra så söt men jävligt skrikig. Uppesittarkväll med 2 bingolotter hemma hos Marcus syster, ingen vann något, det är den vanliga turen! Sov i byn till julafton och fick hemlagad risgrynsgröt till frukost. Paketöppning och fika med Alvarsson familjen innan det bar av hem till Jonssonfamiljen för lite kalle och middag samt mer paketöppning. Massa roliga och mkt fina saker fick jag! Tack alla! Sendan var det ett oändligt åkande fram och tillbaka mellan Bollnäs och Byn fram till söndagen då vi packade ihop och åkte hem, till vårat egna, mysiga, tysta och sköna hem!! Katterna var nöjdare än någonsinn.

Lördagen hälsade vi på min barndomsvänn och hennes lilla familj i deras nyinköpta hus, mysigt och roligt att träffas igen, det blir inte alltför ofta nu längra, tyvärr. Så mycket som skulle hinnas med att nästan hälften glömdes bort helt.

Tisdagen spenderades i Valbo,på ikea och nere på stan. Vi spenderade heela dagen borta för att sedan äta pizza när vi kom hem, gott!

Nyårsafton spenderades tillsammans med Astrid och André. Jag och Marcus gjorde marinerade kycklingfileér med bacon lindade runt, tillagades i ugnen, till det hade vi sallad och bea, Astrid och André gjorde en god potatisgratäng och bröd samt efterrätt!! Därefter spelades det spel. Strax före tolvslaget klädde vi på oss och gick ut för att skåla i Champagne och smälla smällare! :) Det blev lite nattfika och en nattprommenad innan sänggång vid 04.00. En riktig sovmorgon utan några ställda väckarklockor väntades. Dagen efter spenderades framför Batman The dark knight mm. Skönt och segt.

Sen har dagarna fllutit på, inget luggande alls (det som var inplanerat) men ack så skönt att få vara ledig!!! Det skulle jag kunna vara oftare! Igår kom Marcus familj hit och hälsade på, vi bjöd på den omtalade Chipslådan och serverade bröd och sallad till samt daimtårta tillefterätt med fruktsallad. Kul att träffas lite. Nu sitter jag i soffan med massor att göra, egentligen. Men som det känns nu så hinns det med senare. Diska har jag visst lovat att jag ska göra också så får ta itu med det SEN också...Hihi. Vi får se hur mycket som verkligen blir gjort sen...

2009 känns som ett bra år, nu ser jag fram emot min 15 veckor långaa praktik, vår 4 års dag, sommaren med hoppet om ett jobb här, i Skutskör samt att Marcus hittar något jobb i närheten så han blir hemma med mig, efter sommaren är det BARA ett år kvar av mina högskolestudier och jag kan söka jobb som Legitimerad Sjuksköterska! Så mycket roligt!! :D


Skolstart på onsdag, examinationsseminarium... Jag säger inget mer...

RSS 2.0