Helgen - i ett nafs

Helgen hemma flög förbi, både mamma och jag trodde helgen skulle kännas lång då jag stannade hemma torsdag - söndag. Vi hann med lite allt möjligt både lite shopping på stan samt in på ett antal andra butiker och tittade. Det är skönt att få ha en sådan helg.

Torsdagen åkte vi till skogen och myste med hundarna, hittade några kantareller.

Fredag var vi ner på stan och sprang runt, runt. Jag var till tandläkaren och allt såg fint ut! Börjar få en visdomstand i högra underkäken. Kom pckså fram till att jag ska bleka tänderna, funderat på det länge nu men ska ta tag i saken nu! På kvällen åkte vi till byn för att hälsa på pappas kusin med fru, trevligt, vi kom fram till att det var ett år sedan vi träffades ordenligt sist!

Lördagen var lugn, for iväg till Erikshjälpen och tittade, fyndade inget alls. Jag hejdade mig vid raggsockorna, jag har ju så många nu! Jag blev bjuden på mat i Hällbo hos Linda, Johan och Jakob samt bebisen i magen! hihi. Vi fick grillat med pommes! Jättekul att träffas, blir inte så ofta längre då jag som oftast har massor att göra när jag kommer hem! Vi hann prata massor och hade det riktigt trevligt! tack för en kul kväll! Nu får ni faktiskt komma hem till oss!!

Söndagen spenderades också i skogen, plockade svamp. Sen for jag hem med 16.49 tåget, MArcus hämtade mig och vi kom hem slängde in väskan och åkte på bio, Harry Potter och Halvplodsprinsen! Jättebra, nu förstår man så mkt mer! Läste också att sista och åttonde boken kommer att göras till två filmer!

Måndagen spenderades hemma framför datorn med lite plugg, tog sedan cykeln och cyklade hem till Tessan för att diskutera uppgiften lite och förbereda oss inför seminariet i morgon! Kommer bli så bra!

Nu är ju som sagt skolan i full gång igen. Skönt. Nu hoppas jag bara att jag har diciplin nog i kroppen till att börja träna och göra lite övningar hemma... Det skulle ju inte skada om man säger så! Skönt är det att vara tillbaka hemma, med katterna och Marcus. Nu börjar öven de tomma lgh runt oss att fyllas på, hoppas bara att det blir lugna opch skötsamma grannar!!

Har suttit och betalat räkningar nu en stud, jäklar vad det drar iväg, mobil, hyra, hemförsäkring, tandvård, kattförsäkring, tidning, kurslitteratur och min skuld till Marcus. Men nu är allt klart och det känns så skönt! Det blev till och med pengar över som åkte in på sparkontot! Känns så skönt att det börjar fyllas på lite nu, det har gapat tomt alldeles förlänge!!

Nu var detta roliga slut och jag ska nog sätta mig framför tv´n ett tag, som belöning för att jag varit duktig och pluggat i dag!!  Hihi.

Avklarat

Ja, då var första skoldagen avklarad. Känndes helt ok att komma tillbaka, kkommer bli en något tuff höst med forskningsmetodik och annat teoretiskt-tråkig skit... Men samtidigt känns det inte som att det bryr mig, för jag är snart utexaminerad SSK!! Det är endast höstterminen och vårterminen, våren kommer gå fort, då har vi endast praktik och C-uppsatsskrivning. Fy sjutton vad fort allt kommer gå! Jag försöker hålla mig positiv.

Har fått hem böckerna jag beställde för 1400 (!!) kr och under en föreläsning igår dök det upp ännu en bok jag behöver, klickade hem den igår för ynka 400 kr. Det är helt sjukt  vad de lurar av studenterna pengar!!

Jag och Tessan har redan lagt in studiedagar där vi kan ägna oss åt våra studier och alla de skriftliga inlämningsuppgifter som hör denna kurs till. Känns skönt för då vet båda vilka dagar vi är lediga på och inte, vilket gör det enklare att lägga in några ev. jobbdagar! På tal om jobb så har jag tagit en extra dag den 5/9 jobbarr då från 8.45 - 18.30, kom fram till att om jag jobbar denna dag så är de flesta av böckerna bletalda, vilket inte är fy skam!

Torsdag åker jjag mot Bollnäs, var ett bra tag sedan jag var hem nu, ska iofs till Tandläkaren på fredag. Ska ändå bli skönt att komma hem någon dag.

Nu har vi tvätttid så jag ska ta och vika lite tvätt nu så det slipper bli så skynkligt!

Min helg.



För det första har Sally hittat en ny favoritplats, på min datorväska. Där sover hon hela dagarna! Hihi.



Igår, lördag, kom mina mamma-hormoner fram... Jag bakade för första gången bullar!!! Och goda blev de! Så nöjd, fick lite hjälp av Marcus när alla ingridienser skulle i, brukar kunna bli lite tok annars, både jag och mamma kan glömma några ingridienser eller så... Men det brukar som oftast skuta i ett lyckat resultat ändå.



Nu har  vi fått tummen ur arslet och kopplat in vår diskmaskin, som vi haft i förrådet i två år!! Haha. Det enda som behövdes var  ett besök till biltema där vi införskaffade avloppsslang för 40 kr samt ett besök till Ikea där ett Lack-sidobord köptes för 50 kr och en tur inne på COOP där diskmedel/tablett köptes. Efter dessa inköp och en smärre modifiering av bordet står nu diskmaskinen på sin plats och diskar middagens disk. Jag förstår inte att vi varit så lata att vi inte gjort detta tidigare!! Haha, nu är det gjort, den kommer att användas flititgt det kommande året tills vi flyttar. Nöjd är jag och det känns så skönt att äntligen slippa handdisken och en överfull diskho!!

Förutom bullbak och diskmaskinsintallation så har helgen varit lugn. Äntligen har min migrän försvunnit, den har plågat mig i tre dagar, att vakna och somna med en sån huvudvärk är inget jag önskar någon!!

Fick till ett riktigt bra kort på en Evinrud idag under middagen, han satt så fridfullt utanför köksfönstret och myste i solen.




Detta blev ett inlägg i bildernas tecken, kul att få något att titta på istället för att läsa flera hundra rader. Dessutom säger en bild mer än 1000 ord!!

Lite nytt

Då har även jag en mer personlig blogg. :) Jag och Marcus satt i går kväll och knmåpade ihop detta till mig. Blev nöjd. Kul att förnya sig lite.

Nu är allt som det ska här hemma, båda katterna är hemma och Marcus, så nu är jag glad. Fick lite sällskapp i lördags av pappa och mamma, vi åkte ut till Valbo och hade det mysigt i några timmar. Sen handlade vi mat och åkte ut hit. Både Myra och Mack var med, de hade kul här hemma med några gamla tuggben. Tack för besöket, alltid lika roligt!

Skolan börjar på måndag så nu är det bara två terminer kvar till vi båda är färdiga med  skola och plugg för denna gång! Känns skkönt men också lite läskigt...

Nu ska jag göra mig iordning för dagen och frörsöka få något gjort. Känner mig inte helt pigg, vet inte om jag börjar bli sjuk.... Only time will tell!

RSS 2.0